Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319834    
Honlapkeszites

Mi a jogi helyzet a Kanizsa TV Kft. mûködésével kapcsolatban? Új: A Kanizsa TV Kft. ügyvezetõjének közleménye

Erre kíváncsi a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselõje, Horváth Jácint.


A pénteki sajtótájékoztatón elhangzott: Nagykanizsa önkormányzata 2015. június 25-i ülésén nevezte ki Péter Béla Árpádot a Kanizsa TV Kft. ügyvezetõjének 5 éves idõtartamra, 2015. július 1-tõl 2020. június 30-ig. A mai napon, tehát pénteken, elérhetõ cégkivonat alapján a fenti változás nem emelkedett jogerõre.

- Nyilvános adatok alapján utánakerestünk, hogy ennek mi lehet az oka. Kiderült, hogy szintén a mai napon lekérdezett adatok alapján Péter Béla Árpád által korábban vezetett és részben tulajdonolt cég, 2015. május 26-án jogerõsen kényszertörlésre került - állította Horváth Jácint.

Majd úgy folytatta: a Cégközlöny 2015. április 22-i számában megjelent nem jogerõs végzés alapján, „A bíróság Péter Béla Árpád vezetõ tisztségviselõt eltiltja a végzés jogerõre emelkedésétõl számított 5 évig attól, hogy gazdasági társaságban többségi befolyást szerezzen, nem válhat gazdasági társaság korlátlanul felelõs tagjává, egyéni cég tagjává, továbbá nem lehet cég vezetõ tisztségviselõje - összegezte az önkormányzati képviselõ, aki eztán kérdéseket tett fel Dénes Sándor polgármesternek, és a kinevezést megszavazó fideszes többség felé a következõ közgyûlésre.

Tudtak-e önök a kinevezéskor a fenti tényállásról, errõl tájékoztatta-e önöket a pályázó?
A közgyûlés általi kinevezés után a cégbíróság felé a szükséges dokumentumok benyújtásakor kiderült-e a fenti folyamatban lévõ ügy?
Milyen intézkedéseket tettek, mikor kiderült önök számára a fenti tényállás?
Tudomásuk szerint Péter Béla Árpád megfellebbezte-e a fenti végzést, és ha igen, mikor várható jogerõs döntés az ügyben?
Hogyan történik jelenleg a Kanizsa TV Kft. ügyvezetõi feladatainak ellátása a fenti végzés tükrében, veszélyezteti-e ez a TV mûködését?

Személyes érintettség okán megkerestük Péter Árpádot, aki az alábbiakat közölte lapunkkal:„a cég mûködésében semmiféle fennakadást nem okoz a volt cége ellen folyó eljárás. A Kanizsa TV, ahogy eddig is, a nézõket szolgálja, és ezután is ezt teszi majd. „
 

Kanizsa

 


A Kanizsa TV Kft. ügyvezetõjének közleménye

A kényszertörlésrõl s az emiatti eltiltásról korábban nem volt tudomásom, így arról sem a pályázati eljárás során, sem azt követõen nem értesíthettem a tulajdonos önkormányzatot. A cégbíróság ügyvezetõi bejegyzésem elutasításáról küldött határozatából értesültem errõl; a végzés ellen a Pécsi Ítélõtáblához fellebbezést nyújtottam be pénteken, s akkor tájékoztattam szóban polgármester urat a kialakult helyzetrõl. Amíg a Pécsi Ítélõtábla a fellebbezést elbírálja, s jogerõs döntést hoz, addig a Kanizsa TV Nonprofit Kft. mûködése jogszerû és törvényes. Ám addig a határidõig – pont a jogszerûség és a törvényes mûködés fenntartása érdekében – benyújtom lemondásomat az ügyvezetõi tisztségrõl, a tulajdonos önkormányzatot pedig írásban tájékoztatom.
Jelenlegi információim szerint két egymást követõ, nem kézbesíthetõ küldemény miatt függesztette fel, majd törölte a NAV a Hunnia Nyugat-Dunántúl Kft. adószámát, majd az ezt követõ eljárás eredményeként törölték a céget a cégnyilvántartásból. A kft. gazdasági tevékenységet nem végzett, tehát a kényszertörlés nem gazdasági szabálysértés, bûncselekmény vagy csõd következménye, hanem adminisztrációs mulasztásé.

Nagykanizsa, 2015. augusztus 16.

Péter Béla Árpád2015-08-15 20:31:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül