Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55315172    
Honlapkeszites

Teleki László: Válaszoljon a belügyminiszter!

A Sormáson létesítendõ, ideiglenes menekült táborral kapcsolatban tett fel több kérdést – levélben - Dr. Pintér Sándor belügyminiszternek az MSZP országgyûlési képviselõje.


Minderrõl pénteki sajtótájékoztatóján számolt be Teleki László. Még ezt megelõzõen leszögezte: az Orbán-kormány a diktátumokra épül.
- Elsõsorban azért mondom ezt – hangsúlyozta a parlamenti képviselõ – mert minden társadalmi egyeztetés nélkül döntött az ideiglenes befogadó állomás létesítésérõl.
Az elmúlt idõszakban azonban több olyan dolgot is tett a miniszterelnök, ami a diktatúrára hajadzik – folytatta Teleki László. Mint elmondta: Nagykanizsára is úgy jött „megállapodást” kötni, hogy a lakosság véleményét meg sem kérdezte, mire lenne igényük. Pusztán közölte, hogy mikre biztosít majd forrást.
- Ebbõl is látszik, hogy mind Sormás, mind Kanizsa esetében fennállnak a diktátumok. Orbán politikai játszmát folytat, ami nem a néppel való együttmûködésrõl szól, hanem arról, õ mit akar – közölte Teleki László, aki hozzátette: megérti a Sormáson élõket, de a kanizsaiakat is, hiszen a városra is terhet ró a leendõ létesítmény – az egészségügyi ellátórendszer, közbiztonság tekintetében, többek közt.
- Errõl szólnak azok a kérdések is, amikre választ várok a belügyminisztertõl – szögezte le Teleki László, aki szerint a majdani tábor „nemzeti ügy”.
- Az államtitkárnak jeleztem is korábban, miért nem a déli határszélre épül a tábor, miért ide. A rendõrségnek és a kanizsai kórháznak jóval több munkája lesz, ha megérkeznek a menekültek. Kapnak-e õk egyáltalán a plusz feladatkör ellátására több pénzt? – így Teleki László, aki az iránt is érdeklõdik, hogy miként utaztatják Kanizsára majd a menekülteket.
- Egy dolgot tudunk csak biztosan: meg fog épülni a befogadóállomás. Orbán Viktor pedig üzent a helyieknek: ha a fejük tetejére állnak, akkor is lesz tábor.

A levél részleteirõl ide kattintva tájékozódhatnak.

Kanizsa2015-08-14 12:46:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül