Ma 2023. 3 26.
Emánuel, Emánuéla, Larissza napja van.
Látogatók száma : 54780928    
Honlapkeszites

Hétrétország: szombaton kezdõdik az õrségi összmûvészeti fesztivál

Koncertek, színházi elõadások, nyitott porták és családi programok várják az érdeklõdõket augusztus 15. és 23. között az õrségi Hétrétország "köztiválon".


A fesztivált augusztus 15-én Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs közös produkciója nyitja. A zenei palettát színesíti többek közt az Európa Kiadó, Ripoff Raskolnikov, a Makám zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, a Balázs Elemér Group és Müller Péter AndFriends fellépése - tájékoztatták az MTI-t sajtóközleményükben a szervezõk.
A tradicionális magyar népzenét a Góbé és a Düvõ zenekarok képviselik, de a szomszéd népek táncaival is tehetnek egy-egy próbát az érdeklõdõk: az ausztriai Wiadawö és a horvát népzenét játszó Koprive is muzsikál.
A gyermekeket az Iciri-piciri játszóház és Góbi Rita táncelõadása, a nagyobbakat a Ziránó Színház és a Csavar Színház elõadásai várják.
Színházi csemegének ígérkezik Parti Nagy Lajos Ibusár címû darabja a felvidéki Csavar Színház elõadásában, valamint Jordán Tamástól a Szókratész védõbeszéde. Falusi színjátszók mutatkoznak be a szlovén-magyar határ két oldaláról, Marosvásárhelyrõl pedig végzõs színinövendékek hozzák el vizsgaelõadásukat
A sok program mellett augusztus 16-án Kis fesztivál, nagy találkozás címmel az elmúlt évek legjobb Mediawave-filmjeit vetítik.
Az MTI érdeklõdésõre a szervezõk elmondták: Hétrétország egyik fõ látványossága a Nyitott Porták programsorozat, ahol az Õrségre jellemzõ vidéki udvarházakat, gazdaságokat látogathatnak meg a fesztiválozók. Beléphetnek a kézmûvesek mûhelyeibe, képzõmûvészek mûtermeibe, megismerkedhetnek a helyiek munkájával.
Hozzátették: a népszerû program idén egy új elemmel bõvül: a szervezõk Porták Portékái címmel helyi termékekbõl tartanak vásárt, a különbözõ udvarházak termelõi személyesen mutatják be az általuk készített cikkeket. A vásár helyszíne az õriszentpéteri Malom udvara.

 

MTI - Kanizsa2015-08-14 05:58:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül