Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319494    
Honlapkeszites

Vidéki klubokat és koncerthelyszíneket támogat a Cseh Tamás Program

Megjelent a Cseh Tamás Program második évadának újabb pályázati felhívása, amelyben a fõvároson kívül mûködõ könnyûzenei klubok és koncerthelyszínek pályázhatnak összesen 80 millió forintos támogatásra.


A klubtámogatási alprogram keretében kiírt pályázat a könnyûzenei és dzsessz élõzenei produkciók befogadására alkalmas, az év nagyobb részében folyamatosan mûködõ, fõvároson kívüli helyszíneknek szól. A klubok mellett mûvelõdési intézményeket is megszólító pályázat tervezett kerete 80 millió forint, amelybõl helyszínenként legfeljebb 4 millió forint igényelhetõ. A 2015-16-os évadra szóló támogatást a klubok elõadói tiszteletdíjakra, illetve az elnyert támogatási összeg maximum 15 százalékáig reklám- és propagandaköltségekre fordíthatják - közölte a programiroda szerdán az MTI-vel.
A pályázat benyújtásának határideje szeptember 11. éjfél. A nyertes helyszíneknek legalább 16 különbözõ, nem a klub mûködési megyéjével azonos illetõségû, bármilyen könnyûzenei mûfajba besorolható, mûvészi értékkel bíró együttes vagy elõadó felléptetését kell megvalósítaniuk kizárólag belépõdíjas koncerteken. A támogatás célja, hogy a fõvároson kívül minden megyében legalább egy olyan könnyûzenei koncerthelyszín tartósan mûködjön, ahol az élõzenei koncertet vállaló elõadók rendszeresen felléphetnek.
A közlemény kitér arra is, hogy az augusztus 3-án lezárult, induló zenekarok számára kiírt pályázatra összesen 347 jelentkezés érkezett. Az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium úgy döntött, hogy legfeljebb 50-100 formáció élõ, színpadi meghallgatását javasolja majd. Végleges döntés október elsõ napjaira várható.
Ugyancsak megjelent a Cseh Tamás program idei évadára szóló elsõ meghívásos pályázata is 10 millió forintos kerettel. Ennek célja a magyar könnyûzenei, dzsessz és népzenei zenekarok és elõadómûvészek külföldi fellépési és népszerûsítési lehetõségeinek biztosítása, külföldi promóciójuk segítése a Balassi Intézet külföldi magyar intézeteinek közremûködésével.
A program a második évadában 960 millió forintból gazdálkodhat, amelynek forrása az úgynevezett üres adathordozók után szedett jogdíjakból származó bevétel Nemzeti Kulturális Alaphoz kerülõ negyede.
A Program 2014-15-ben 500 millió forintból 49 vidéki koncerthelyszínt, 42 kezdõ zenekart, 19 elõzenekaros pályázatot, 18 vidéki és kisközösségi médiumot támogatott.

 

MTI - Kanizsa2015-08-13 07:01:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül