Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55315231    
Honlapkeszites

Illegális bevándorlás - A Jobbik tüntetése a Zalába tervezett befogadóállomás ellen

Résztvevõk a Jobbik demonstrációján, amelyen a bevándorlók számára tervezett sormási befogadóállomás ellen tiltakoztak Nagykanizsán 2015. augusztus 10-én. MTI Fotó: Varga György


 

 

 

 

 

A befogadóállomások létesítése ellen demonstráltak Nagykanizsán

Nemcsak a zalai Sormásra és a baranyai Martonfára tervezett ideiglenes befogadóállomások építése ellen szervezett demonstrációt hétfõ estére a Jobbik Nagykanizsára, de mint a felszólalok kifejtették, Magyarországon sehol sem akarnak ilyen létesítményeket.


A Nagykanizsa központjában, az Erzsébet téren megtartott demonstráción mintegy 400-500 résztvevõ volt, néhányan közülük jobbikos vagy nemzeti színû zászlót tartottak a kezükben, de a Jobbik ifjúsági szervezetének és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak is magasba emelték a lobogóját. Néhányan transzparenseket is tartottak, egyebek mellett "Stop! Nagykanizsa, Magyarország nem kér a menekültekbõl!" felirattal.
 

A megmozduláson felszólalt a sormási "civil ellenállók" egyik képviselõje, Géczi Zoltán, majd Nagykanizsa jobbikos önkormányzati képviselõje, Gábris Jácint, késõbb pedig Csényi Gabriella, Martonfa alpolgármestere, a tervezett létesítmények ellen szólva.
Beszédet mondott Ander Balázs, a Jobbik parlamenti képviselõje is, aki egyebek mellett azt fejtegette, hogy nem a magyarság bûne, ami a menekültek hazájában történt, ezért "oldják meg az amerikaiak". Magyarország "nem veheti a vállára a nyomorgó harmadik világ keresztjét" - fogalmazta meg többek között a jobbikos politikus.
A nagyjából egyórás demonstráción a martonfaiak és a sormásiak nevében petícióhoz is aláírásokat gyûjtöttek a hallgatóság körében. A két, befogadóállomás létesítésére kijelölt település lakói a köztársasági elnökhöz szeretnék eljuttatni tiltakozásukat, mert alkotmány- és törvényellenesnek tartják a táborok építésérõl szóló kormányhatározatot.
 

MTI - Kanizsa2015-08-10 20:13:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül