Ma 2023. 3 26.
Emánuel, Emánuéla, Larissza napja van.
Látogatók száma : 54781191    
Honlapkeszites

Komolyzene, dzsessz és gospel a hamarosan kezdõdõ Kaposfesten

Tizennégy klasszikus zenei hangversennyel, dzsessz- és gospelkoncertekkel, cigányzenével és kiállításokkal várja vendégeit az augusztus 13. és 19. között hatodik alkalommal megrendezett Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, a Kaposfest.


Az új mûvészeti vezetõk, Baráti Kristóf hegedû- és Várdai István csellómûvész által összeállított programban fellép mások mellett Andreas Ottensamer, Koh Gabriel Kemada, Würtz Klára, Farkas Gábor, Finghin Collins, Perényi Miklós, Dudu Carmel, Zempléni Szabolcs és az Erkel Ferenc Kamarazenekar.
A diákokat a "Kaposfest párnával" próbálják megnyerni, amellyel egy koncertjegy áráért mind a 14 klasszikus koncertet meghallgathatják. A hangversenyek a fesztivál indulása elõtt már majdhogynem teltházasak - írták közleményükben a szervezõk.
A fesztiválon a könnyûzenét sem hanyagolják el. Az esemény teljes ideje alatt esténként ifj. Sárközi Lajos és zenekara játszik a Kapos Hotelben. A cigányzene egyik legkiválóbb képviselõje nem elõször mutatkozik be a Kaposfesten, a korábbi években a fellépõ mûvészek óriási lelkesedéssel, éjszakába nyúlóan zenéltek együtt a zenekarral - idézik fel a beharangozóban.
Augusztus 14-én este a Hang-Árban ad koncertet a Blahalouisiana, másnap a Headbengs, 16-án este a Random Trip, majd 17-én a Bolyki Balázs vezette Bolyki Soul and Gospel kórus lép színpadra. A könnyûzenei koncertek látogatása ingyenes.
A csönd ideje címmel a fesztivál ideje alatt nyílik meg Baksai József Munkácsy-díjas festõmûvész kiállítása a Vaszary Képtárban. A Rippl-Rónai-teremben Szigeti Tamás fotómûvész neves klasszikus és dzsesszzenészekrõl, karmesterekrõl, énekesekrõl készült, da Capo címû portrésorozatát is megtekinthetik az érdeklõdõk. A képeken mások mellett Babos Gyula, Eötvös Péter, Kobajasi Kenicsiro, Kocsis Zoltán, Plácido Domingo, Rolla János és Szakcsi Lakatos Béla tartja kezében évtizedekkel korábban készült fiatalkori fotóját.

 

MTI - Kanizsa2015-08-09 09:57:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül