Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55399369    
Honlapkeszites

Közmû és Közszolgáltatási, valamint a Tervtanácsról
Két, egymással összefüggõ aktuális témára hívta fel a figyelmet sajtótájékoztatóján Halász Gyula önkormányzati képviselõ.

Mint közismert, ebben az évben több projekt indítása várható városunkban. Az egyik, a Belvárosi rehabilitációval összefüggõ munkálatok, a másik a brüsszeli döntés alatt álló úgynevezett Csatornaprojekt. Emellett több olyan fejlesztés is zajlik a városban, ami út- és járdabontással, átalakítással jár. Ebbõl a szempontból fontos, hogy összeüljön a 2005-ben megalakult Közmû és Közszolgáltatási Tanács, melynek az lenne a célja, hogy a különbözõ cégek összehangolják a város tereit, utcáit érintõ tevékenységüket. Így nem kellene az újabb és újabb fejlesztéseknél – növelve a költségeket, és a vele járó kellemetlenségeket –, többször felbontani az úttestet.

A városi Közmû és Közszolgáltatási Tanács már összeült, a mûködése nem szûnt meg, ebben a ciklusban is mûködõképesnek kellene lennie. Az idõközben létrejött új szervezeti változásokat – például a VIA Kanizsa Zrt.-vé alakult –, át kellene vezetni, és a fõkertészt is be kellene vonnia munkálatokba.
Ahogy az ország legtöbb nagyvárosában, 2005-ben Nagykanizsán is megalakult a Tervtanács, melynek tagjai egy-egy nagyobb beruházás indítása elõtt ültek össze, segítve a különbözõ bizottságok és az önkormányzat munkáját. A Tervtanács létrejötte azt szolgálta, hogy az építészeti örökség védelme, gazdagítása szempontjából a jelentõs építészeti, mûszaki tervek szakszerûségét, magas színvonalát biztosítsa, és a városkép esztétikus kialakításában nyújtson segítséget. A 2006-ban alakult önkormányzat azonban a polgármester javaslatára megszüntette a tanácsot. Ez egy káros döntés volt, mert ma is szükség lenne a véleményükre. Halász Gyula a következõ közgyûlésen kezdeményezni fogja a Tervtanács újraalakítását. Véleménye szerint az a hárommillió forint, amit megspórolnak a mûködésén, messze elmarad attól a haszontól, amit hozhatna a város javára. Meg kell nézni, a mûködéshez szükséges rész állami támogatásból kiváltható-e, úgy, mint korábban.
B.E.


2009-05-05 14:27:43


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül