Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353230    
Honlapkeszites

Fodor Csaba: Miért hallgatnak a Fideszes képviselõk?

- Milyen cinikus magatartás az, ha a kormánypárti képviselõ, Cseresnyés Péter, a választókerületben elhelyezendõ ideiglenes befogadó állomás létesítésérõl nem tájékoztatja elõre az érintett Sormás és Nagykanizsa polgárait? – tette fel a kérdést Dr. Fodor Csaba, az MSZP megyei elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.


- Ha Nagykanizsának lenne, tényleg lenne polgármestere, akkor már régen hallatná szavát, de mivel nincs, így nincs ki megszólaljon Nagykanizsa polgárainak érdekében. Lehet, hogy Cseresnyés Péter újabb sikerének könyveli el, hogy Sormáson megvalósulhat a befogadó állomás, de ez a sikere nem találkozik a polgárok véleményével. Úgy látszik, hogy Cseresnyés Péter csak fiatalkorúak nevelõ intézetét és a befogadó állomást tudta kilobbizni a választókerületnek. Más „eredményt” nem tud felmutatni – szögezte le elöljáróban a szocialisták megyei elnöke. Egyúttal megjegyezte: cinikus magatartást tükröz, hogy a döntés elõtt meg sem kérdezik az érintett polgárokat a tábor kialakításával kapcsolatosan. Illetve, sok felesleges kérdésben tartanak nemzeti konzultációkat, de ami tényleg jelentõs mértékben érinti a lakosságot, abban nem – állította Dr. Fodor Csaba.

- Mi kell még ahhoz, hogy rádöbbenjük, hogy ez a jelenlegi cinikus hatalom nem a népért van, nem a polgárok érdekeiben cselekszik. Csak és kizárólag saját és a közelállók érdekeinek megfelelõ döntéseket hoz, nem törõdve a polgárok véleményével.

A politikus szerint, ha a Magyar Kormánynak tekintélye lenne Európában, már korábban meg kellett volna keresnie az uniót megoldásokkal, hiszen a menekültügy megoldását csak és kizárólag „közösen tudjuk megoldani”, nincs egyedüli nemzeti megoldás. - Megoldás kell, és nem hangulatkeltés – tette hozzá.

Továbbfûzvén elmondta még azt is a zalai szocialisták elnöke, hogy a jelenlegi hatalom csak a megosztás és gyûlöletkeltésre használja fel a menekültügyi jelentõs problémát, de megoldásaik nincsenek. Nem megoldás a kerítés, és nem megoldás a bevándorlók szétterítése az országban. A megoldást – Dr. Fodor elmondása szerint - az MSZP felkínálta már két hónapja, de errõl nem született döntés mind a mai napig.
- Miért kell olyan helyzetet teremteni, melynek eredményeként több tízezer ember fog céltalanul bolyongani az országban ellátatlanul és egészségügyi szûrés nélkül. A bevándorlók „utaztatása” további közegészségügyi és közbiztonsági problémákat fog okozni. Attól tartunk, hogy ezek a hatások nemcsak Sormás községet, de Nagykanizsát is érinteni fogják. Mit tesznek annak érdekében, hogy a közbiztonság ne romoljon, az emberek biztonságérzete javuljon? „Természetesen” válasz nincs. Kérjük, mutassák be Sormás és Nagykanizsa lakosainak azokat az intézkedési terveket, melyek a jelentkezõ problémák megoldására vonatkoznak.
Fontos azt is rögzíteni, hogy a gyûlöletkeltés helyett tényszerû, valós tájékoztatást kapjunk, és közöljék azt is, hogy bevándorlókkal kapcsolatos költségek jelentõs részét az Eu viseli – zárta mondandóját Dr. Fodor Csaba.

Kanizsa

 

 2015-08-06 14:28:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül