Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320070    
Honlapkeszites

A kanizsai Jobbik Sormásról: forrpontra juthatnak az események

- A lapuló Fideszesek bújjanak végre elõ, és képviseljék a helyben és a környéken élõ emberek érdekeit a sormási befogadó állomás ügyében – közölte kedden a Jobbik önkormányzati képviselõje, Gábris Jácint. Sajtótájékoztatóján a tervezett menekülttáborról és az ennek kapcsán kialakult lakossági tiltakozásról is megosztotta pártja kanizsai alapszervezetének állásfoglalását.


Elöljáróban leszögezte: szervezetük támogat és tiszteletben tart minden lakossági önszervezõdést, ami a sormási befogadó állomás létesítését ellenzi, mivel – mint Gábris Jácint mondta – ez pártideológiától függetlenül mindenkit érint a környéken.
- Amennyiben szükséges, minden törvényes eszközt meg kell ragadni ahhoz, hogy a lakosság érdekét érvényre juttassuk – fogalmazott az önkormányzati képviselõ. Egyúttal hozzátette: „amit velünk tettek, antidemokratikus és etikátlan. Teljesen kiszolgáltatottá tennék városunkat és a környezõ településeket.”
Szomorúnak tartja a kanizsai Jobbik azt is – hangsúlyozta Gábris Jácint –, hogy a nagykanizsai városvezetés, a térség országgyûlési képviselõje, valamint a képviselõi többség a mai napig nem szólalt meg az ügyben, nem állt ki az emberek mellett.
- Populista, a kialakult helyi szituációhoz sehogyan sem kapcsolódó reakcióikért a jogi és erkölcsi felelõsséget majd nekik kell vállalniuk – jegyezte meg. Éppen ezért most „egységre és összefogásra van szükség az emberek részérõl, hiszen a befogadó állomás telepítésével Nagykanizsát megalázzák, lehetetlen helyzetbe hozzák. A javító-nevelõ és a kevés munkahely mellett ez már sokkoló a városnak. Ki meri vállalni a felelõsséget a következményekért? Ki fogja kezelni a helyzetet, ha elfajulnak a cselekmények? „
- Ezrével özönlik el országunkat a bevándorlók, miközben nyugatról visszaküldik ide az ott sem kellõ migránsokat. Itt forrpontra juthatnak az események. Minden eshetõségre fel kell készülni. Véget érhet a menekültekkel való szolidaritás és elõtérbe kerülhet a jogos önvédelem. Vérlázító, hogy õseink földjén az adófizetõ, szabálykövetõ magyarnak kevesebb joga van, mint egy bevándorlónak, hogy az állampolgárok nyugodt életét és közbiztonságát nem képes szavatolni az államvezetés. Más EU-s országokban sokkal határozottabban lépnek fel a migránsok ügyében. Hazánk lehet a kárvallottja e kataklizmának, pedig nem voltunk sem gyarmatosítók, sem a demokrácia örve alatt Ázsiában, Afrikában káoszt teremtõk. Arra kérünk minden felelõsen gondolkodót, kövesse a történéseket, és csatlakozzon a tiltakozásokhoz, amíg nem késõ – zárta mondanivalóját a képviselõ.
Tájékoztatója végén Gábris Jácint reagált egy, kedden megjelent „Fideszes”, azaz Pogácsás Tibor államtitkár által kiadott nyilatkozatra is:
- Hogyan ígérhet olyat az állam, mint a közbiztonság, nyugodt környezet megtartása, amit eddig sem tudott biztosítani a többi tábor esetében? A „rendet teszünk két hét alatt” is már évek óta várat magára – szögezte le a képviselõ. Továbbá megjegyezte, pártjuk nemcsak Sormáson, másutt is az országban elutasítja az ilyen táborok létesítését.
A sormási lakossági tiltakozás kapcsán sérelmezte azt is Gábris Jácint, hogy pusztán a Jobbik és az ÖNért képviselõje volt jelen, míg a Fidesz részérõl senki.

Kanizsa
 2015-08-05 06:34:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül