Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319602    
Honlapkeszites

Illegális bevándorlás - Pogácsás: a kormány mindent megad Martonfa és Sormás biztonságához

A kormány mindent megtesz azért, hogy a Baranya megyei Martonfán és a Zala megyei Sormáson megõrizze a közbiztonságot és biztosítsa a települések zökkenõmentes mindennapi életének feltételeit - mondta a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára kedden az MTI-nek, miután egyeztetett a két új ideiglenes befogadóállomás településeinek polgármestereivel.


Pogácsás Tibor tájékoztatása szerint a polgármesterekkel áttekintették az ideiglenes tábor által okozott vélt vagy valós biztonsági kockázatokat, és azt, hogy miként lehet megóvni a települések biztonságát. Erre példaként hozta, hogy a tárca segítséget nyújt a polgárõri és rendõri jelenlét erõsítésében, és - amennyiben szükséges - térfigyelõ kamara-rendszer kiépítésében.
Az államtitkár érthetõnek nevezte a lakossági aggályokat, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az újonnan létrehozandó állomást rövid idõre tervezik, és a megvalósítás alatt is folyamatosak lesznek a kormányzati egyeztetések. Az ezer-ezer fõs nyitott intézményekben a menekültkérelem elbírálásáig helyezik el az illegális migránsokat - közölte.
Martonfa és Sormás vezetõje azt is kérte, hogy a kormány oldja meg az ideiglenes befogadóállomással összefüggõ problémákat - tette hozzá, jelezve: mindent megadnak a települések mindennapi életének zökkenõmentességéhez.
A Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg a kormányrendelet arról, hogy Sormáson és Martonfán épülnek új ideiglenes befogadóállomások.

 

MTI - Kanizsa2015-08-04 16:14:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül