Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55416237    
Honlapkeszites

Többfelé heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

A várható heves zivatarok és felhõszakadás veszélye miatt öt megyére másod-, hét további megyére és a fõvárosra elsõfokú figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra a meteorológiai szolgálat.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésében azt írta: késõ délutántól délnyugat, dél felõl egyre több helyen várható zivatar, legkisebb eséllyel a keleti, északkeleti megyékben.
A vasárnap éjfélig szóló veszélyjelzés szerint másodfokú figyelmeztetés van érvényben Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy és Tolna megyében. E megyékben a heves zivatarokat akár 90 kilométer/óránál is erõsebb szél, nagyméretû jég kísérheti, és rövid idõ alatt jelentõs mennyiségû csapadék hullhat. Néhol pár óra alatt akár 50 milliméternél is több esõ eshet.
Budapesten, Pest, Komárom-Esztergom, Veszprém, Zala, Csongrád, Gyõr-Moson-Sopron és Vas megyében elsõfokú figyelmeztetés van érvényben a várható heves zivatarok, illetve felhõszakadás veszélye miatt.
Az elõrejelzés szerint vasárnap a legmagasabb nappali hõmérséklet nyugaton 22, keleten 32 Celsius-fok körül valószínû. Késõ este a Dunántúlon 19, a Tiszántúlon 27 fok körül alakul a hõmérséklet.

 

MTI - Kanizsa2015-08-02 07:29:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül