Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353406    
Honlapkeszites

Illegális bevándorlás - Tiltakozik a Jobbik a Zalába tervezett befogadóállomás ellen

Tiltakozik a Jobbik a Zala megyei Sormás határába tervezett ideiglenes befogadóállomás létesítése ellen - közölte a párt nagykanizsai szervezetének alelnöke szombaton.


Berta Krisztián a Nagykanizsa és Sormás között, a Magyar Közlönyben pénteken megjelent kormányrendeletben helyrajzi számmal meghatározott terület közelében, a 7-es fõút mellett tartott sajtótájékoztatón azt mondta: az ideiglenes befogadóállomás létrehozásáról a lakosság és a települési vezetõk tudta nélkül, a fejük fölött döntöttek.
Közölte: a Jobbik támogatja a lakosságot "minden olyan törvényes eszköz alkalmazásában, amellyel meg kívánják akadályozni a menekülttábor létesítését".
A Jobbik nagykanizsai alelnöke példaként említette, hogy az elmúlt hónapokban azokon a településeken, ahol befogadóállomások mûködnek, "rendbontások, zavargások törtek ki", például Debrecenben és Bicskén, Alsó-Ausztriában pedig a fertõzésveszély miatt zártak be egy tábort. Felháborítónak nevezte, hogy "a kormány egyik napról a másikra, a helyi képviselõ-testületet, a települési és városvezetést, valamint a lakosságot megkerülve döntött" az ideiglenes befogadóállomás kialakításáról.
Felszólította Cseresnyés Péter fideszes országgyûlési képviselõt, hogy nyilatkozzon: tudomása volt-e a menekülttábor létesítésének tervérõl, illetve "haladéktalanul cselekedjen azért, hogy a befogadóállomás" ne épüljön meg Sormáson.
Cseresnyés Péter az MTI megkeresésére azt mondta: addig nem kíván nyilatkozni, amíg nem tájékozódik arról, hogy mi áll a kormányrendelet hátterében. Annyit fûzött hozzá: "populista megszólalásokra" nem is szeretne reagálni.
Gábris Jácint, a Jobbik nagykanizsai önkormányzati képviselõje a sajtótájékoztatón felidézte, hogy a végül Nagykanizsán megépült fiú javító-nevelõ intézet egyik korábban tervezett helyszíneként szereplõ Sormáson már akkor milyen lakossági tiltakozás alakult ki. Hozzátette, hogy féltik Nagykanizsa és a térség közbiztonságát, az ott élõk tulajdonát, ezért rövid idõn belül demonstrációk szervezésére is készek a befogadóállomás kialakítása ellen.
A Jobbik a nap folyamán a Baranya megyei Martonfa polgármesteri hivatalában tartott rendezvényrõl beszámolva közleményben azt tudatta az MTI-vel, hogy a lakosság "nem kér a migránsokból".
A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányrendelet szerint Sormáson és Martonfán épülnek új ideiglenes befogadóállomások. MTI Fotó: Varga György

MTI - Kanizsa2015-08-01 15:30:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül