Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55315095    
Honlapkeszites

„Egy a magyar”
Béki Gabriella, az SZDSZ EP listájának második helyén szereplõ országgyûlési képviselõ sajtótájékoztatójának apropóját egy kiállítás, és az SZDSZ másnapi EP kampányának budapesti nyitóaktusa adta.

Az EU-s kampányt az SZDSZ alapértékeinek – az emberi jogok védelme, a másság tisztelete, a tolerancia – zászlóra tûzésével tervezték el ismét – kezdte elöljáróban Béki Gabriella. Ezekre az alapvetõ értékekre szeretnének hangsúlyt helyezni – folytatta. Az ország belsõ állapota, a kialakult társadalmi, gazdasági és szociális válság, véleménye szerint indokolja, hogy ezeket az értékeket újra komolyan vegyék. Különös tekintettel arra a jelenségre, ami most egyre jobban elharapódzik, és a becsületes, tisztességesen gondolkodó embereket egyre inkább aggasztja: az idegengyûlölet, a cigánygyûlölet, ami mostanra már brutális méretekben is testet ölt. A szabaddemokraták úgy gondolják, nagy erõkkel és nagy hangsúllyal fel kell lépni ez ellen a folyamat ellen, hogy ne folytatódjon, illetve ne erõsödjön fel, mert abból mindannyian nagyon komoly veszteséget szenvednénk el.

Nem szabad teret engedni az erõszaknak – hangsúlyozta. A Széchenyi téren a sajtótájékoztató idején megnyílt kiállítás is egy közös szimbólumot hordoz. A piros-fehér-zöld szín jelenik meg mindegyik bábun, melyek egészen különbözõ karaktereket ábrázolnak a hajléktalantól kezdve a gyermekét egyedül nevelõ anyáig. Mindegyik karakterben közös vonás, hogy mindannyian magyarok, magyar anyanyelvûek, mindannyian érzik magyarságukat, miközben rendkívüli mértékben különbözõek. Ez a magyarság összeköt bennünket. Úgy kell berendezni az életünket, hogy toleránsan, a másik iránti tisztelettel, békében tudjunk élni ebben az országban. Ezt tartjuk a legfontosabb üzenetnek. A mostani válsághelyzet miatt az EP-kampány nem csak az unióról fog szólni, helyi ügyet és nemzeti kérdést is hordoz.
Az SZDSZ kétféle vitát indítványozott a közelmúltban. Az egyiket a pártelnökök számára hirdette meg, a másik nyilvános vitafórum az EP listavezetõi közötti vita. Reménykednek benne, hogy mindkét vitára sor kerülhet, és kiderül, melyik párt mit gondol a magyarországi tennivalókról, és az unióba készülve, mit akar képviselni az Európai Parlamentben – összegezte Béki Gabriella.
B.E.


2009-05-04 12:14:44


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül