Ma 2021. 10 16.
Gál, Margit, Hedvig napja van.
Látogatók száma : 51044605    
Honlapkeszites

Kanizsa Nemzetközi Jazzfesztivál

Az október 12-13.-án megrendezésre kerülõ Kanizsa Nemzetközi Jazzfesztiválról tartottak sajtótájékoztatót Hevesi Sándor Mûvelõdési Központ Árkus József termében az esemény szervezõi.

Papp Ferenc, az intézmény igazgatója bevezetõjében elmondta, harmincnégy éve rendeznek jazzfesztiválokat. Az idei fesztivál két napján hét koncert lesz, mintegy harmincöt zenész közremûködé- sével. Az eseményt nyolc fõszponzor és negyvenhét támogató összefogása tette lehetõvé.


Papp Ferenc beszámolt arról, hogy sikeresen szerepeltek a Nemzeti Kulturális Alap zenei szakmai kollégiumának pályázatán, ahonnan egymillió forintot kaptak. Érdemleges támogatás várható még a Nyugat-Dunántúli Regionális Idegenforgalmi és Turisztikai Tanácstól is. Jelentõsnek mondható a különbözõ pénzintézetek és médiumok támogatása. Az igazgató a továbbiakban elmondta, hogy a Magyar Rádióban a közelmúltban bekövetkezett lényeges struktúraváltások miatt, a Petõfi Rádió nem sugározza, illetve rögzíti az esemény koncertjeit. Így a Petõfi Rádió az idén nem szerepel a támogatók között. Rendezvényeinek reklámozását azonban a Bartók Rádió és a Duna Televízió széles körben folytatja.

A háttér információk után Blum József szerkesztõ ismertette a fellépõ zenekarok összeállítását. Kitûnt, hogy rangos külföldi és hazai muzsikusokkal találkozhatnak az érdeklõdõk. Tíz év után ismét városunkban üdvözölhetjük Archie Shepp-et, aki többek között Cecyl Taylor és John Coltrain zenésztársa is volt. A fesztiválra hazalátogat Tony Lakatos is, aki 1993 óta a Frankfurti Rádió Big Band-jének szólistája.

Most az Egri János, Oláh Kálmán és Balázs Elemér nevével fémjelzett Trio Midnight formációval lép színpadra. Az eMeRTon-díjas Csepregi Gyula a Dörnyei Quartet kíséretével lép színpadra. A kitûnõ szaxofonosok palettáját színesíti Elek István, ki Szendõfi Péterrel, és a Fusio Grouppal kínál improvizációkkal tarkított színvonalas zenét. Az igényes hazai jazz kedvelõk nem kis örömére, László Attila Quintett „álnéven” fellép az idei Cserfõi Jazzland kiemelkedõ társulata a Borbély Mûhely is. A fenti sztárokon kívül láthatjuk és hallhatjuk még a fiatal, ígéretes zenészekbõl álló Soul What együttest és a Sárik triót.

Cz.Cs.2007-10-05 11:02:24


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül