Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353240    
Honlapkeszites

Petíció a közbiztonság javításáért
Ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót Cseresnyés Péter alpolgármester, önkormányzati képviselõ és Schüller Róbertné, a Nyugdíjas Polgári Társaskör elnöke.

Az apropót az adta, hogy az Országgyûlés szocialista többsége levette napirendjérõl a „Három csapás” néven elhíresült, a büntetõ törvénykönyv szigorítására vonatkozó fideszes javaslatot. Ezért Lázár János, az Országgyûlés Rendészeti Bizottságának elnöke bejelentette: a társadalomhoz fordul, a petíciót aláíróknak kell nyomást gyakorolnia az országgyûlés kormánypárti többségére.

Cseresnyés Péter elmondta, a megoldás több pilléren áll: „Jogi, törvényi változások kellenek, hogy ne legyen megkötve a bûnüldözés és az igazságszolgáltatás keze. Ne a társadalomnak és a rendõröknek kelljen félni, féljenek a bûnözõk! Az anyagi források ésszerû átcsoportosításával növelhetõ a rendõri létszám és jelenlét, helyreállítható az annak idején bevált körzeti megbízotti rendszer. Végül, de nem utolsósorban a rendõrség politikamentesítésére van szükség. El kell érni, hogy az emberek újra bízzanak a rendõrségben.”
Schüller Róbertné szerint a nyugdíjasok különösen érzik a közbiztonság romlását. A pár héttel ezelõtt történt rablási kísérlet megakadályozása reménnyel tölti el az idõsebbeket, de az lenne számukra a legmegnyugtatóbb, ha a bûnözõket visszatartaná a törvények ereje és a megfelelõ rendõri jelenlét. Az elnökasszony hozzátette: „Ugyanazt érzékelem, mint tavaly, az egészségügy megvédéséért tartott sikeres népszavazáskor. A társadalom nagy többsége egységes a közbiztonság kikövetelésének kérdésében, nem pártszimpátiák, hanem saját, józan eszük szerint döntenek. Ugyanakkor hálás vagyok a Fidesznek, hogy egyedüliként felvállalta azt, hogy lufik és külsõségek helyett jogállamhoz méltó, megvalósítható és megnyugtató megoldást dolgozott ki a közbiztonságért.”
A közbiztonság visszaállításáért indított petíciót városszerte standokon, május 1-én a Csónakázó-tónál, valamint munkanapokon 8-tól 17 óráig a helyi Fidesz-irodában, a Rozgonyi utca 1. szám alatt írhatják alá.
S.E.


2009-04-30 09:35:04


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül