Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51046861    
Honlapkeszites

Az ékszer társa az embernek
A sikeres novemberi kiállítás után most tavasszal, ismét találkozhatunk Thomas Sabo, Joid’Art és Oliver Weber design ékszerekkel, és Rákhely Zsófia kanizsai designer ruháival a Petró Galériában.

Petró Ágnes galériavezetõ köszöntõ szavai után ezúttal dr. Kalmár Katalin ügyvéd vezette be a megjelenteket a divat, a formatervezés és a mûvészet e kreatív és extravagáns világába.
– Többen voltunk már abban a helyzetben – kezdte az ékszerek bemutatását –, hogy amikor megláttunk egy órát, vagy nyakláncot, azt mondtuk, hogy ez én vagyok! Akár tagadjuk, akár nem, a tetszés és a tetszeni akarás fontos része a személyiségünknek, ezért az ékszer társa az embernek, mert alkalmas arra, hogy kifejezzük vele önmagunkat. Az ékszer elsõdlegesen azért készül, hogy magunkat, vagy más valakit szebbnek és érdekesebbnek tüntessünk fel. Bár a divat és a design folyamatosan változik, az ékszer funkciója mindig ugyanaz marad: díszíteni annak a személyiségét, aki viseli. Thomas Sabo, Joid’Art és Oliver Weber munkáiban az a közös, hogy mindannyian nagy szeretettel, kíváncsisággal fordulnak az anyagukhoz, az ezüsthöz. Talán azért választották mindhárman az ezüstöt, mert ennek fényében találták meg leginkább mûvészi kifejezõkészségüket – tért rá dr. Kalmár Katalin a mûvészek bemutatására.

Thomas Sabo egy bajorországi kisvárosban hozta létre világhírû ékszercégét, újításai örökre megváltoztatták a divatot: rózsaszín kiscipõt, Eifell-tornyot, rúzst, almát és megannyi más formát tehetünk karkötõinkre és nyakláncainkra. Oliver Weber a Swarovski kristályt használja ékszerei díszítéséhez. A nõk kedvencévé válhat a kínálata, hiszen ékszerei önmagukért csillognak. Webber klasszikus vonalat követ ékszerein. Joid’Art Spanyolországból indult hódító útjára, gazdag képzelet, érzékenység és abszolút szabadság jellemzi az ékszereit. Egy letisztult, idõtálló minõségi designt képvisel. dr. Kalmár Katalin végül bemutatta Rákhely Zsófi iparmûvészt, akit évek óta személyesen is jól ismer. Senki sem próféta saját hazájában – jegyezte meg, hiszen Zsófiról Kanizsán sokan nem is tudják, hogy az Iparmûvészeti Egyetem adjunktusa, és öltözéktervezést tanít. 1997-ben szerzett diplomát a Magyar Iparmûvészeti Egyetem Mesterképzõjén, jelenleg a doktori iskolát végzi. Több pályázaton vett részt, számos közös és önálló kiállítása volt már, többek között Budapesten, Párizsban pedig egy Nina Ricci által szervezett bemutatón láthatták a munkáit. Tudományos tevékenysége mellett Nagykanizsán egy ruhaszalon tulajdonosa, ahol ruhákat tervez és készít minden korosztály számára. A kiállítást három napig láthatták az érdeklõdõk, de a galéria folyamatosan forgalmazza ékszereket.
Bakonyi Erzsébet


2009-04-29 12:47:46


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül