Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51047957    
Honlapkeszites

Nyári Sportágválasztó jövõ szombaton a siófoki Nagystrandon

Számos sportágat próbálhatnak ki az érdeklõdõk július 18-án a siófoki Nagystrandon, ahol elõször kerül sor a Nyári Sportágválasztóra.


 A szervezõk tájékoztatása szerint a rendezvényen elsõsorban a nyáron, strandon és vízben vagy a víz közelében gyakorolható sportágakba lehet "belekóstolni".
A programban szerepel többek között az úszás, szinkronúszás, a vízilabda, a kajak, a kenu, a sárkányhajó, az evezés, az állva evezés, a szörf, a vitorlázás, a strandröplabda, a strandfoci, a strandkézilabda, a strandtenisz, az asztalitenisz, a splitt-pong (vízi asztalitenisz), a búvár szakágakból a víz alatti rögbi és az uszonyos úszás, de lehetõség nyílik az életmentõk tevékenységének megismerésére is. Ezen felül lesz sporthorgászat, sakk, bocsa, petanque, tollaslabda, krikett, zumba és TRX, illetve azt is megtudhatják a látogatók, hogy mi az a sportlétra, a kifling vagy a speed stacks.
A Nyári Sportágválasztón kiemelt szerepet kap a fogyatékkal élõk sportolási lehetõségeinek bemutatása, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) pedig a "Mini 5próba Rióba!" elnevezésû versennyel csatlakozik a rendezvényhez. Utóbbin az érdeklõdõk próbára tehetik ügyességüket, gyorsaságukat, erejüket és állóképességüket evezõs és kerékpáros ergométeren, helybõl távolugrásban, ugrókötelezésben, négyütemû fekvõtámaszban, valamint szökdelésben. A legjobbak értékes pontokkal gazdagodnak, és esélyük nyílik arra, hogy megnyerjék a verseny fõdíját, a riói utazást.
A Nyári Sportágválasztóval egy idõben kerül sor a Sunrise Beach Tour 2015 elnevezésû strandröplabda-versenyre, amely egy 10 állomásos road-show egyik eseménye. Erre amatõr és profi játékosok egyaránt benevezhetnek a helyszínen.
A Nyári Sportágválasztó 10 órakor kezdõdik és 18 óráig tart, a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.sportagvalaszto.hu/nyari weboldalon lehet július 17-én éjfélig.

 

MTI - Kanizsa2015-07-15 11:57:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül