Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54761114    
Honlapkeszites

Ruppert atya a Pompiliusz búcsún

2015. július 17-én, pénteken 18 órára a Sugár úti kápolna templombúcsújára - Pirrotti Szent Pompiliusz ünnepére - mindenkit szeretettel hív és vár a 250 éves Piarista Iskola és Rendház - olvasható a plakáton és a nagykanizsai iskola honlapján.


A szentmise fõcelebránsa Ruppert József atya, aki 21 éven át volt Rómában generálisi asszisztens és boldoggá avatási posztulátor. Jelenleg a romániai piarista provincia felelõse. Az este hagyományosan hangversennyel - az Istvánffy kamarakórus (mûvészeti vezetõjük Muntag Lõrinc) énekel - és kerti vacsorával folytatódik. A rendezvény ingyenes, de felajánlásokat köszönettel vesznek a rendezõk.

Emlékezetesek Juliusz Janusz apostoli nuncius 2010-ben elhangzott szavai: „Ma büszkén emlékezhettek meg arról, hogy a világon elsõként éppen ebben a szép városban épült egy templom Pirrotti Szent Pompiliusz tiszteletére. … Örüljünk annak, hogy Magyarország is követni akarja most Isten megbecsülésének az útját a közéletben. ”

A fényképet 1934-ben Kelemen László VI. oszt. tanuló készítette az új Pompiliusz-templom fõoltáráról, a felvételt a Piarista Rend Magyar Tartománya Központi Levéltára õrzi.

archivum.piar.hu – iskola.nk-piar.hu - Kanizsa2015-07-15 06:13:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül