Ma 2019. 8 23.
Bence, Róza, Szidónia napja van.
Látogatók száma : 42590624    
Honlapkeszites

Modellezés: kanizsai (hajómodell)állomáson át a vb-re

Immár hetedik alkalommal rendezték meg a FSR hajómodellek túrahajók kategóriájában azt a Kanizsa Kupát, mely idén az országos pontvadászat második fordulója is volt egyben.
A Canissa Modellezõ Sportegyesület által a Csónakázó-tavon szervezett verseny egyben nemzetközi is volt, hiszen számos környezõ országból (Ausztria, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia) érkeztek nevezõk a kanizsai helyszínre.
Az elsõ nap az elõfutamokról szólt, másnap pedig a versenyzõk a végsõ helyzésekrõl döntöttek 3,5, 7,5, 15 és 27 ccm-es kategóriákban.


Kanizsa Vándorkupa FSR hajómodellek túrahajó bajnokságának második fordulója, Nagykanizsa. Eredmények. 3,5 ccm: 1. Filip Tin Pazin (Szerbia), 2. Lubomir Szabados (Szlovákia), 3. Hõbe Máté (Kecskemét). 7,5 ccm: 1. Németh István (Szeged), 2. Kiss Zsolt (Debrecen), 3. Filip Tin Pazin. 15 ccm: 1. Kápolnai Attila (Baja), 2. Spiller László (BME), 3. Schrammel Helmut (Ausztria). 27 ccm: 1. Kapócs Tibor (Kecskemét), 2. Mako Koban (Szlovénia), 3. Szénási Noémi (BME).
A házigazda nagykanizsaiakat három modellezõ képviselte, közülük Bonczók Károly a 27 ccm-esek között mûszaki hiba miatt kiesett, míg a 15 ccm-eseknél Lekszikov Zsolt a hatodik, Boti Ferenc pedig a hetedik helyen végzett.
A mezõnynek számos résztvevõjének túl sok pihenõre nem lesz módja, hiszen számos Nagykanizsán rajtoló már a németországi világbajnokságra készül, míg hazai fordulókat rendeznek még Orosházán és Csongrádon is.

P.L.2015-07-14 11:14:00


További hírek:


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül