Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51047721    
Honlapkeszites

Közép-Európa legnagyobb Alfa Romeo-márkatalálkozóját rendezik Balatonfüreden

Közép-Európa legnagyobb Alfa Romeo-márkatalálkozóját tartják szombaton, Balatonfüreden, az AlfaCity elnevezésû rendezvényre több mint 800 Alfa Romeót várnak - közölték a szervezõk az MTI-vel.


Az Alfa Romeo tulajdonosok alkotta online közösség hagyományos autós találkozóját a most SunCitynek hívott régi görög faluban tartják. A rendezvényre évek óta 50-100 autó külföldrõl érkezik, idén is több alfást várnak Olaszországból, Horvátországból, Szlovákiából és Romániából, de Bulgáriából is jelezték részvételüket.
AlfaCityben látható lesz sok olasz oldtimer és youngtimer autó is. A rendezvényhez kiállítóként olasz motormárkák (Ducati, Vespa, Aprilia, Moto Guzzi) is csatlakoznak.
Külön szépségversenyt tartanak az idén 20 éves Alfa 146-os és a 30 éves Alfa 75-ös modelleknek, a résztvevõk matricával szavazhatnak az általuk legszebbnek vélt autókra.
Az egész napos rendezvényen fellép a Beerseewalk rapzenekar, és a kizárólag Bud Spencer és Terence Hill filmjeinek zenéit játszó Spencer Hill Magic Band. A fiatalabb látogatókat gyerekprogramokkal szórakoztatják.
Az Alfa Amore 2004 áprilisában indult el azzal a céllal, hogy összefogja a magyar Alfa Romeo-tulajdonosokat, de közlésük szerint feladatuknak tekintik az idén 105. születésnapját ünneplõ márka hagyományának ápolását, hírnevének továbbvitelét is. Jelenleg mintegy ötezer taggal mûködik az online közösség, legnagyobb találkozójukat, az AlfaCityt kilencedik alkalommal szervezik meg, amelyen minden évben több száz autó vesz részt, de 2010-ben ezer Alfa Romeo fordult meg az akkor Komáromban tartott eseményen.

 

MTI - Kanizsa2015-07-10 09:31:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül