Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55415004    
Honlapkeszites

A feldúlt méhkasokért
Fideszesnek lenni jó – szûrõdik le az aktivistában, miközben kopogtató cédulákat vagy aláírásokat gyûjt. Mennyi bizalommal és szeretettel, mennyi rokonszenves és tiszteletre méltó emberrel találkozik ilyenkor! Megerõsödik azáltal, hogy mindez igazából a Kárpát-medence legnagyobb politikai közösségének szól. Egy elõzõ kampányban azt kérdeztük: ki legyen a köztársasági elnök? Hát a Viktor – felelte magától értetõdõ természetességgel és melegséggel egy idõs, szálfatermetû falusi férfi.

Egy amúgy békés gazdaember kicsiny gazdasága kifosztóin állt bosszút célzott lövésekkel az elsõ háborúban, az ellenséget kergetve – olvastam a minap. Ezt a tyúkjaimért! Ezt a malacokért! Ezt a feldúlt méhkasokért! – fûzte hozzá minden egyes találathoz.
Miért jutott az eszembe? Az öröm mellett természetesen az üröm is kijut az aktivistának. Ám valahányszor legyõzzük a sokadik lépcsõház utáni fáradtságunkat, az elutasítás miatti elkedvetlenedésünket, a megfélemlítési kísérletek kiváltotta elgyávulásunkat, netán egyszerûen kényelemszeretetünket – minden önmagunkon aratott diadal mellé megüzenjük: ezt az ÁFA emelésért! Ezt a szocpol elvételéért! Ezt a felemelt nyugdíjkorhatárért! Ezt a gyed/gyes megkurtításáért! Ezt a nyugdíjak megrövidítéséért! Hosszú a lista…
Papp János

2009-04-23 10:59:22


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül