Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55400050    
Honlapkeszites

Bizzer András: Új idõszámítás kezdõdik Nagykanizsán

– Nagykanizsán új idõszámítás kezdõdik, ugyanis Nagykanizsa soha nem látott mértékû kormányzati fejlesztésben részesül a Modern Városok program keretében – ezzel a mondattal kezdte sajtótájékoztatóját Bizzer András, önkormányzati képviselõ, frakcióvezetõ, majd kifejtette a megállapodás részleteit.


Hozzátette, a megállapodás megkötésében jelentõs szerepet vállalt Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és a térség országgyûlési képviselõje, aki a kormányzat számára sikerrel mutatta be Nagykanizsa jelenlegi helyzetét, a problémákra adandó megoldási javaslatokat, illetve a város képviselõ-testülete által elfogadott gazdaságfejlesztõ programot. A nagykanizsai FIDESZ-KNDP frakció nevében mindezt köszönöm is Cseresnyés Péter országgyûlési képviselõ úrnak.
– A minap a Parlamentben is szó volt a megállapodás lényegi elemeirõl. A legjelentõsebb eredmény, hogy a megtelt 150 hektáros ipari parkon kívül egy körülbelül 500 hektáros újabb ipari park kiépítése fog megtörténni állami segítséggel. Ahogy azt Lázár János miniszter úr is kifejtette a Parlamentben, ennek azért van óriási jelentõsége, mert az elmúlt 3 évben nem volt olyan nagyberuházó, aki ne kereste volna meg elõször a kormányt, majd Nagykanizsát is, annak érdekében, hogy Nagykanizsát, mint befektetési helyszínt versenyeztesse. Ugyanakkor eddig nem volt megfelelõ méretû ipari terület a kellõ infrastruktúrával – folytatta a frakcióvezetõ.
Kiemelte, Lázár János miniszter úr azt is elismerte, hogy a mostani és a korábbi városvezetés már eddig is sokat tett Nagykanizsa fejlesztéséért. A kormány nagyra értékeli Nagykanizsa gazdaságfejlesztõ tervét, amelyet a tegnapi kormányülésen megtárgyalt és elfogadott. Ez a gazdaságfejlesztõ terv a biztosíték arra, hogy az új ipari parkban megvalósuljanak a beruházások, és ne maradjon az üresen.
A megállapodás részeként szintén a gazdaságfejlesztést segíti a déli elkerülõ út megépítése, ami mellett az M70-es is kétszer két sávosra fog bõvülni. A város élhetõbbé tételét pedig a 3000 fõs multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok, illetve egy új 50 méteres fedett uszoda megépítése fogja biztosítani.
– Mindez ahhoz járul hozzá, hogy a kormánnyal együttmûködve, közös erõvel, Nagykanizsa virágzó ipari, kereskedelmi és kulturális központ legyen Magyarország délnyugati kapujában – zárta a sajtótájékoztatót Bizzer András.

Kanizsa
 2015-07-02 12:31:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül