Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55415414    








Honlapkeszites

TÁMOP 1.1.2 - Decentralizált programok a hátrányos helyzetûek foglalkoztatásáért
A Társadalmi Megújulás Operatív Program fent említett projektje 2008 márciusában indult el Zala megyében, s azon belül Nagykanizsán. Ez az uniós támogatási forma óriási lehetõséget jelent az álláskeresõk jelentõs részének az általános iskolai tanulmányok befejezéséhez, egy piacképes szakképesítés megszerzéséhez, valamint a munka világában való elhelyezkedéshez.

1746 fõt érint a projekt a nyugat-dunántúli Régióban, 69 képzés indult el, melyen összesen 924 fõ vett részt, támogatásban 808 fõ részesült. Zala megyében eddig 577 fõ lépett be a programba, Nagykanizsán 202. – tudtuk meg a részleteket Pölöskei Jánostól, a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Nagykanizsai Kirendeltségének vezetõjétõl.

A projekt négy célcsoportot támogat: az alacsony iskolai végzettségûeket, a pályakezdõ álláskeresõket és a 25 év alatti fiatalokat, az 50 év felettieket, valamint azokat az álláskeresõket, akiknek 1 éven belül szûnt meg a GYES-e, a GYED-e vagy az ápolási díja.
Mielõtt a projektbe bevont álláskeresõk elkezdenék programjukat, álláskeresési tanácsadásban vesznek részt, a program végéig pedig mentori segítséget kapnak.
Nagykanizsán hét képzés indult el: 8 általánoshoz felzárkóztató, bútorasztalos, gyógymasszõr, szárazépítõ, szerkezetlakatos, szoftver-üzemeltetõ és vendéglátó eladó. Három képzés indítását tervezik még: ECDL Start és pályázatírói, takarítói, illetve könnyûgépkezelõi. A programból sikeresen kikerülõk aránya 72%.
A program támogatja a tanfolyami költséget, alkalmassági vizsgálatot, és a tanfolyam idejére keresetpótló juttatást is ad, melynek mértéke az idei évben átalakult. Ez év január elsejétõl már nem a mindenkori minimálbérnek megfelelõ összeget adja, hanem csak annak 60%-ig terjed ki a támogatás mértéke.
A közeljövõben a TÁMOP projekt célcsoportja kibõvül, lehetõség lesz a 2008. szeptember 1-ét követõen munkájukat vesztõ álláskeresõk bevonására.

S.E.


2009-04-23 09:44:18


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül