Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55415595    
Honlapkeszites

A Virágos Magyarországért versenyre 209 település nevezett

A Virágos Magyarországért versenyre az idén 209 település nevezett, a jelentkezõk Magyarország teljes területét lefedik, nagy arányban jelentek meg olyan települések, amelyek korábban nem vettek részt a programban.


A projektgazda Magyar Turizmus Zrt. közleménye szerint a verseny díjkiosztó ünnepségét õsszel Budapesten rendezik meg.
A két évtizedes múltra visszatekintõ Virágos Magyarországért környezetszépítõ versenyt a szervezõbizottság márciusban hirdette meg.
A verseny célja a kulturált és vonzó országkép kialakítása, a fenntartható fejlõdés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élõk összefogásának ösztönzése, az életminõség javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erõsítése, a természeti és az építészeti örökség megõrzése és gyarapítása.
A megmérettetés települési lélekszám szerinti kategóriákban zajlik majd: külön versenyeznek Budapest kerületei, a 2000 fõ alatti és feletti falvak, az 50 000 fõ alatti és feletti városok.
Az idei év kiemelt témája a településen a templom vagy vallási épület kertjének gondozottsága.
A versenyre jelentkezett települések bírálatát június közepétõl augusztus végéig kertész, tájépítész és turisztikai szakemberekbõl álló zsûri végzi.
A verseny fõdíja Magyarország képviselete a 2016. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében - közölte a Magyar Turizmus Zrt.
A Virágos Magyarországért pályázatot a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Turizmus Zrt., a Földmûvelésügyi Minisztérium, az Emberi Erõforrások Minisztériuma, a Belügyminisztérium, az Országgyûlés Fenntartható Fejlõdés Bizottsága, a Virágzó Magyar Kertkultúráért Alapítvány, Budapest Fõváros Önkormányzata, a Magyar Önkormányzati Fõkertészek Szövetsége, a Város- és Faluvédõk Szövetsége, a Magyar Kertépítõk Országos Szövetsége, a Magyar Tájépítészek Szövetsége és a Balatoni Szövetség írta ki.

MTI - Kanizsa2015-07-01 10:29:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül