Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319463    
Honlapkeszites

Vasutas klubok: összefogás, szeretet, baráti kapcsolatok

A Vasutas Közmûvelõdési és Szabadidõ Egyesület tagintézménye, a Nagykanizsai Kodály Zoltán Mûvelõdési Ház immár tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Vasutas Nyugdíjas Klubok dunántúli Kulturális és Baráti találkozóját. Az eseményen megjelent Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és térsége országgyûlési képviselõje, Dénes Sándor polgármester, Horváth László, a Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének elnöke, Borsi Sándorné, a szövetség elnökhelyettese, Béres János, a Zala Megyei Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szervezetének elnöke és Balogh István, az Idõsügyi Tanács valamint a Megyei Idõsügyi Tanács képviselõje. A találkozóra meghívás kapott a 101 éves Péterváry Jánosné, Manci néni is, aki a korábbi években szinte mindennapos vendége volt a háznak.


Kámánné Szép Terézia igazgatónõ üdvözlõ szavaiban kiemelte: a mai kulturális és baráti találkozó azért nagyon fontos, mert az összefogásról, a szeretetrõl és a baráti kapcsolatok ápolásáról szól. A városvezetés nevében Dénes Sándor polgármester szólt a vendégekhez. Elmondta: mindig szívesen jön a vasutasok nagy családjába, mert édesapja és nagyapja is a vasúton szolgált évtizedeken keresztül. Onnan mentek nyugdíjba, s õ unokaként, gyermekként mindig szép történeteket hallott tõlük. Jó szívvel emlékeztek vissza a vasúton eltöltött évekre. Fontos az együttlét, hogy együtt vannak, és emlékeznek a régi szép idõkre. Barátságok köttetnek, és együtt van a vasutasok nagy családja. Szeretetben, mert ez a legfontosabb – hangsúlyozta.
Sokat tett a vasúti hagyományok továbbviteléért, ápolásáért és megerõsítéséért a 78 éves Horváth László, a Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének elnöke. Beszédében kiemelte: ez a nagy család, mára példaértékû összetartó család lett. Mindig, mindenki ott van a másiknak a rendezvényén. Megtanultunk közösen gondolkodni, nem sírni, hanem örülni egymásnak. Megtisztelni a másikat a jelenlétünkkel. Egy kreatív, összetartó csapat jött létre a Dunántúlon. Megosztotta hallgatóságával: mivel a vezetés által kidolgozott kétgenerációs program kevésnek bizonyult, megalkották helyette a háromgenerációs programot, mely nagy tetszést aratott a szülõk, a gyerekek és a nagyszülõk körében. Az elsõ, a BVSC pályán megrendezett három generációs kulturális és sportfesztiválon a legelsõk között éppen egy kanizsai generáció lépett színpadra. Együtt táncolt, énekelt a nagyszülõ, a szülõ és az unoka. Az elnök örömmel osztotta meg a jó hírt: a vasutasok szeptember végén Budapesten találkoznak a Hõsök terén, ahová az ország minden területérõl várják a nagyszülõket, szülõket, unokákat.
Az elnöki beszédet követõen a dunántúli vasutasok nagy családjának kanizsai találkozója egy újabb családias pillanattal folytatódott. Kámánné Szép Terézia a közelgõ névnapja alkalmából köszöntötte Cseresnyés Péter országgyûlési képviselõt, megköszönve az elmúlt tíz évben nyújtott támogatását is, melynek révén az intézmény és a csoportjai sikeresen mûködhettek az elmúlt években. A jókívánságokat megköszönve a honatya az aratással kapcsolatos gondolatokkal egészítette ki az igazgatónõ szavait. Azt javasolta, inkább a Péter, Pál napjához kötõdõ aratásról beszéljenek, azért, hogy ennek a hagyománya is minél tovább éljen az emberekben. A névnapi köszöntõ László nap alkalmából a régi, jó barátság jegyében az országos elnöknek is szólt.
A köszöntõk után a szórakozás következett, de a nap végén még nem utazott haza senki. A Budapestrõl, Szombathelyrõl, Sopronból, Celldömölkrõl, Tapolcáról és Pécsrõl érkezõ vendégek a Kanizsaiakkal együtt másnap az Õrségbe utaztak kirándulni.

B.E.2015-06-29 12:07:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül