Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55396908    
Honlapkeszites

ZAKO fesztivál - Kortárs darabok a zalaegerszegi Kvártélyházban

Hét elõadást mutatnak be a ZAlaegerszegi KOrtárs (ZAKO) Mûvészeti Fesztiválon július 1. és 12. között a zalai megyeszékhelyen, a Kvártélyház szabadtéri színpadán.


 A Manna Kulturális Egyesület és a Kvártélyház közös szervezésében független színházak kortárs szerzõk drámáit feldolgozó elõadásait láthatja a közönség - mondta el Gáspár Anna, az egyesület vezetõje az MTI-nek.
Elsõként Pelsõczy Réka zenés, romantikus dokumentum-játékát, a Szeret...lek címû elõadást tûzik mûsorra. A Manna és a Hoppart közös produkciójának fõbb szerepeit Bercsényi Péter, Herczeg Tamás, Kiss Diána Magdolna, Szamosi Zsófia, Terhes Sándor és Takács Katalin játssza.
A Minden kezdet nehéz, hát még a versenyzongora címû romantikus vígjátékot a szerzõ, Olt Tamás rendezésében tûzték mûsorra, majd Gerlóczy Márton regényének színpadi változatát, A csemegepultos naplója címû többszörös díjnyertes elõadást mutatják be.
A fesztivál programja két olyan produkcióval folytatódik, amelynek a szövegkönyvét maguk a szereplõk írták. A 40! avagy Véges élet címû vígjáték a Füge és a Dumaszínház közös koprodukciója, a kortárs komédiában Bánki Gergely, Stefanovics Angéla, Keszég László és Mészáros Béla lép színpadra. A FAQ (Fejlesztés Alatt Q) Társulat saját szövegével és értelmezésben Bertold Brecht A kaukázusi krétakör címû klasszikus drámáját dolgozta fel. A Dominó címû produkciót július 10-én mutatják be sok élõzenével.
A fesztivál programja a gyermekközönség szánt, zenés bábos kalanddal, a Pálfi Kata meséjébõl készült Borka Mumusföldön címû mesejátékkal is kiegészül.
A programsorozat a kortárs katalán szerzõ, Jordi Galceran Bankhitel címû vígjátékával fejezõdik be. A szarkasztikus történet azt mutatja be, hogy mit tehet egy sikeres bankár, ha besétál egy idegen az irodájába, aki mindenre képes azért, hogy hitelt kapjon. Az elõadást Cseh Judit rendezésében és Baksa Imre, Lengyel Tamás elõadásában mutatják be.
A kortárs mûvészeti fesztivált harmadik alkalommal rendezik meg Zalaegerszegen azzal a céllal, hogy "kitágítsák a világot", a zalai közönséggel megismertessék a fiatal szerzõket, társulatokat - fogalmazott Gáspár Anna. Az elmúlt két év tapasztalatai szerint a nézõk kíváncsiak, nyitottak, a tartalmas szórakozást, jó elõadásokat ígérõ programmal felkeltették az érdeklõdésüket, így egyre többen érkeztek - és várhatóan érkeznek - a színházi programra - jegyezte meg.

 

MTI - Kanizsa2015-06-29 09:06:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül