Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55414984    
Honlapkeszites

FIDESZ: A mûfüves pályákról
A mûfüves pályákról tartott sajtótájékoztatóján Bene Csaba, a FIDESZ önkormányzati frakciójának vezetõje, és Karádi Ferenc önkormányzati képviselõ egyrészt meg kívánták osztani örömüket a pályák átadása kapcsán, másrészt emlékeztettek arra a munkára, ami e szép eredményhez vezetett.

Karádi Ferenc hangsúlyozta: – Végre április 14-én elindulhatott a városi kispályás labdarúgó bajnokság Nagykanizsán, de már az új mûfûvel borított pályákon a Mindenki Sportpályája területén. Balogh László képviselõtársammal jelen voltunk az elsõ mérkõzések megkezdésekor, és büszkén tapasztaltuk, hogy a bemelegítés alatt, a játékosok hogy kóstolgatják, próbálgatják a szépen kialakított környezetben megépített mûfüves pályák talaját. Megérte harcolnunk ezért a létesítményért, mert jó volt azokban a pillanatokban, ott, az új pályák szélén képviselõnek lenni és látni azt, hogy elégedett, vidám fiatalok veszik birtokba a területet. A harcolást azért említettem, mert Bene Csabával közösen még 2007-ben az MLSZ OLLÉ Programos tájékoztatóját végighallgatva kezdeményeztük az iskolák és a város tulajdonában lévõ területeken az új mûfüves pályák megépítését. Pár hónappal késõbb, amikor a helyszínek felmérése során az árajánlatok is és a hitel kondíciók is rendelkezésünkre álltak, látható volt, hogy jóval olcsóbb megoldással is megvalósítható az elképzelés, mint az OLLÉ Program. A 2008. évi költségvetésben már ennek a szemléletnek a figyelembevételével, saját forrásból terveztük az építéseket. Sajnos ezzel az elképzeléssel sem tudtuk Marton István polgármester urat az ügy mellé állítani, így aztán a képviselõk egy része nem támogatott bennünket a szavazások során.

Bene Csaba kiegészítette a hallottakat azzal, hogy a halogató, az építést akadályozó polgármesteri magatartást tapasztalva, a FIDESZ-frakció ülésén Cseresnyés Péter alpolgármester javaslatára úgy döntöttek, hogy egy újabb, sokadik önálló képviselõi indítványt nyújt be Karádi Ferenc a 2008. évi fejlesztések és a mûfüves pályák megvalósítása érdekében, amit aztán a közgyûlés meg is szavazott. Így jelentõs késéssel ugyan, de elindulhattak a beruházásokat elõkészítõ munkálatok. Az eredmény önmagáért beszél, érdemes volt.
– Arra bíztatunk minden focirajongót – folytatta –, hogy ne csak a hétvégi nagypályás mérkõzéseket látogassák ezután, hanem a hétközben zajló kispályás meccsekre is jöjjenek ki. Ebben az évben további négy helyszínen tervezzük a mûfüves pályák megépítését, nevezetesen Kiskanizsán, Palinban, Miklósfán és a keleti városrész egyik iskolájában. Reméljük hasonlóan sikeres akció lesz ez is, mint a megépített kettõ.
B.E.


2009-04-21 12:48:24


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül