Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353404    
Honlapkeszites

DK: Orbán 5 éve új fejlesztések helyett csak ígéreteket hoz Kanizsára

Orbán Viktor keddi rövid látogatása után újabb fejlesztési ígéreteket hagyott itt a kanizsaiaknak, melyek egy részének kivitelezésére fedezet sem látszik.


Emlékeztetjük a térség lakóit, hogy az elmúlt években megvalósult milliárdos beruházásokról - mint az M7-es autópálya határig történõ megépítésérõl, a Fõ tér felújításáról, a regionális szennyvízberuházásról, vagy épp a kórház fontos rekonstrukciójáról és bõvítésérõl - a Gyurcsány-Bajnai kormányok döntöttek.

Igaz, ezen beruházások nagy részét a fideszes városvezetés büszkén adta át, és hajlamos elfelejteni a fenti tényeket. A Fidesz-kormány az elmúlt 5 évben döntött az Eötvös tér – Fõ utca felújítását tartalmazó belváros-rekonstrukcióról, amit a mai napig nem tudott a város elkezdeni, illetve nagy nehezen kiválasztotta a 61-es elkerülõ út kivitelezõjét, aminek megépítésérõl szintén 2010 elõtt született döntés. Ráadásul jól mutatja a város helyzetét a Fidesz-kormányzatban, hogy 2020-ig a Területfejlesztési Operatív Program forrásaiból a város 1 fõre számítva kevesebb támogatást kap, mint a fejlettebb Zalaegerszeg, Szombathely vagy Kaposvár.

A Demokratikus Koalíció nagykanizsai szervezete reményét fejezi ki, hogy a most bejelentett – javarészt az Orbán által oly sokat támadott EU fejlesztési forrásaiból megvalósítandó - elképzelések megvalósítása nem a jelenlegi belváros-rekonstrukciós projekt tempójában haladnak majd. Ellenkezõ esetben ezek a beruházások is csak a Fidesz szemfényvesztéseinek részei maradnak, mint és Nagykanizsa továbbra is csak a be nem teljesült álmok és a valóra nem vált lehetõségek városa marad, ahogy az elmúlt 5 évben ezt tapasztalhattuk.


Horváth Jácint
választókerületi elnök
Demokratikus Koalíció, Zala megye 3. választókerület

 2015-06-24 09:16:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül