Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314807    
Honlapkeszites

Újraválasztották Hottó eddigi, márciusban lemondott polgármesterét

Márciusban lemondott, de mégis újból indult, és vasárnap egyetlen jelöltként újra is választották a Zala megyei Hottó polgármesterét, Vincze Ferencet.


 Takács Árpádné, a település körjegyzõje az MTI-nek elmondta: nem egészen 14 százalékos volt a részvételi arány. A 270 szavazópolgár közül 37-en adták le voksukat - a szavazólapok közül egy érvénytelen volt - az egyetlen polgármesterjelöltre, a független Vincze Ferencre.
A választási adatbázis szerint a most újraválasztott polgármester már 2010 és 2014 között is irányította a Zala megyei települést. Tavaly októberben egyedüli jelöltként, 35 százalékos részvétel mellett választották meg ismét, idén márciusban azonban lemondott.
Vincze Ferenc az MTI érdeklõdésére elmondta: elsõ ciklusában tiszteletdíjasként látta el a faladatát, 2014 októberétõl pedig fõállású polgármesterként vezette a települést.
Idén márciusban azért mondott le polgármesteri mandátumáról, mert elfáradt, és a vállalkozására is koncentrálnia kellett, illetve januárban az addigi alpolgármester is lemondott, amivel tovább gyarapodtak a feladatai. Az újraindulás mellett azért döntött mégis szavai szerint, mert a település lakói már a lemondása napjától kérték és biztatták arra, hogy folytassa az elmúlt öt évben végzett polgármesteri munkáját.

 

MTI - Kanizsa2015-06-22 05:53:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül