Ma 2023. 5 28.
Emil, Csanád, Vilmos napja van.
Látogatók száma : 55311975    
Honlapkeszites

Város Napja – a hagyományok találkozópontja
Április 24-én, pénteken 10 órától az Erzsébet térre várják a szervezõk a kanizsaiakat, és az ide látogatókat. A Város Napja két napos rendezvényén számos kulturális program ígér kikapcsolódást a klezmer hangzáson át, a spanyol flamenco ritmusáig. Pénteken a Tükrös Együttes, Keresztes Ildikó és a Madarak perdítik táncra a közönséget, szombaton a Vujcsics Együttes és Rúzsa Magdi gondoskodnak a jókedvrõl. A Thúry György Napok kedvelõi pedig a Török-kút környékén találkoznak hagyományõrzõ programokkal, bemutatókkal, középkori és történelmi elõadásokkal, gólyalábas viadallal.

A szervezõk, Körömi Anna és Laurik Szilvia négy alappillérben fejtették ki sajtótájékoztatójukon Város Napja rendezvényét. Lesznek világzenei programok, megismerkedhetünk a különbözõ földrészek, világrészek kultúrájával. Lehetõség nyílik a kistérség, a környezõ falvak bemutatkozására, de a testvérvárosok és a határon túli városok is lehetõséget kapnak a szereplésre. Idetartozik a Szomszédos Utakon I. címet viselõ elõadás a Murakeresztúri asszonykórus, és a cigánytáncot bemutató Csillogó gyöngyszemekkel. A gyermekek kézmûves foglalkozását a Nagycsaládosok Egyesülete szervezi 10 órától 18 óráig. Fontos újítás az idei programban, hogy a Kanizsa Plaza Artmoszféra termeiben 50 százalékos kedvezménnyel tekinthetõk meg a délutáni és esti mozifilmek, míg délelõtt 11 órától ajándék mesemozi, a Mézengúz várja a kicsiket és kísérõiket. Szombaton 13 órától solymászbemutató, 14 órától pedig a Fõnix Lovagrend I. Országos meghívásos Középkori vívóversenye marasztalja a Török-kút környékén az érdeklõdõket. Ez idõ alatt a nagyszínpadon koncertezik a NIF, Csáktornya város Fúvószenekara és Gleisdorf város Ifjúsági Fúvószenekara. Az Erzsébet téri nagyparkolóban kialakított HARIBO Gyermek-sziget egész nap ingyenes programokkal szórakoztatja az apróságokat.
A Város Napját szombat este 22 órakor tûzijáték, majd Világsztárok életnagyságban – címmel, video-show zárja Dj Fabuláva.

B.E.
2009-04-20 09:54:59


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül