Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55396828    
Honlapkeszites

Rekord számban neveztek az idei Legszebb konyhakertek mozgalomba – Jövõ héten kezdõdik a zsûrizés

Jövõ héten kezdõdik a Legszebb konyhakertek mozgalomba benevezettek kertjének zsûrizése Nagykanizsán és környékén. Összesen 130 kerttel pályáztak városunkban az idei megmérettetésre, mely számmal városunk az országban az elsõ helyen áll a nevezõk tekintetében. Errõl tartott sajtótájékoztatót Dénes Sándor polgármester és dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó.


– A mozgalomhoz 2013-ban csatlakozott Nagykanizsa, a karcagi alpolgármester felhívásának megfelelõen – kezdete polgármester. Hozzátette, aki a természetben dolgozik, növényeket ápol, nagyon fontos dolgot teljesít, hiszen egészséges élelmiszert tesz a család asztalára, valamint e mellett a felesleget akár értékesítheti is. A kerteket a kiírásnál meghatározott szempontok alapján pontozzák majd.
– 2015 májusában zárta le Nagykanizsa a nevezéseket. Ezen határidõig összesen 130 nevezés érkezett, mely rekordnak számít az elmúlt évek tekintetében – vette át a szót dr. Szabados Gyula. Kiemelte, összesen 234 település csatlakozott az egész országban, melybõl 32 település határon túli. Az országból 2067 kertet neveztek a 234 településrõl. Zala megyébõl nevezés érkezett Zalaegerszegrõl, Gutorföldérõl, Alsónemesapátiból, Galambokról és Nagykanizsáról. A legtöbb nevezés városunkból érkezett, a nevezõk 80-90 százaléka nyugdíjas kertmûvelõ.
A kertek zsûrizése jövõ héten kezdõdik, amikor végigjárják a zsûri tagjai a 130 kertet és különbözõ szempontok szerint értékelik azokat.

V.M.2015-06-19 06:44:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül