Ma 2019. 8 24.
Bertalan, Aliz, Detre napja van.
Látogatók száma : 42596862    
Honlapkeszites

Ismét Kanizsán a lovastusa mezõnye

A hétvégén - nem csupán - a hazai lovastusa (military) mezõnye költözik a Csónakázó-tóhoz, hiszen június 19-21. között már a tizennyolcadik ilyen jellegû versenyét rendezi a Kanizsa Lovasklub.
- Az elmúlt évekhez hasonlóan három napos verseny lesz - fogalmazott Végh Csaba, a dél-zalai lovasklub elnöke. - Pénteken a díjlovaglás, szombaton a legnehezebb, egyben a látványos terepverseny lesz látható, vasárnap pedig a díjugratás következik.


Az idei versenyre négy nemzetet regisztráltak a szervezõk, mivel a magyarokon kívül jönnek osztrákok, illetve érkezik finn és szlovén lovas is. Hetvenhatan jelezték indulásukat a nemzeti, valamint nemzetközi számokban és a résztvevõk ezúttal is új pályavonalat teljesíthetnek szombaton - új elemekkel is egyben. A kanizsai színeket Tamás Bianka és Egyed László képviseli a három nap során. A remek szakmai rálátással sem lesz probléma a hétvége folyamán, hiszen idõközben az úgynevezett zsûri-torony is újjáépült, mely már nem a legjobb állapotban volt.
A programok mindhárom nap reggel 9 órakor kezdõdnek és ingyenes a látogatás.
Amint azt még megtudtuk, ezzel nem fejezõdik be a lovassport "félidény" Kanizsán, hiszen június 27-én gyermek utánpótlás, míg egy nappal késõbb régiós díjugrató fordulóra kerül sor, majd július 4-én kettes fogathajtó versenyt rendeznek a Csónakázó-tónál.

P.L.2015-06-15 10:42:00


További hírek:


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül