Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55350372    
Honlapkeszites

NaturAqua: PlantBottle palackok kerülnek forgalomba Magyarországon

A NaturAqua ásványvíz ezentúl a jövõ élelmiszercsomagolási technológiáját, a PlantBottle technológiát alkalmazza, amely lehetõvé teszi részben növényi alapanyagokból készült, teljes egészében újrahasznosítható PET-palackok elõállítását - közölte a cég az MTI-vel.


A PlantBottle külsõre olyan, mint egy hagyományos PET-palack, de akár 25 százalékban is növényi alapanyag felhasználásával készül.
Közleményében a NaturAqua beszámolt arról, hogy a 100 százalékban újrahasznosítható csomagolás 2009-es gyártása óta a világ mintegy 40 országában több mint 35 milliárd PlantBottle palack került forgalomba. A környezetbarát innováció alkalmazása évente mintegy 315 000 tonna szén-dioxid-kibocsátástól kímélte meg a környezetet.
A közlemény arra is kitért, hogy a félliteres szénsavmentes NaturAqua ásványvíz könnyített, Twist technológiával kiegészített üvegben kerül a polcokra, ami segíti a már üres PET-palack egyszerû és gyors összenyomását az újrahasznosítás érdekében.
A cég az MTI kérdésére válaszolva elmondta, hogy az a két innovációs fejlesztés, amelyekkel idén a magyar piacon jelentkeztek, összesen 400 millió forintos beruházással valósult meg.
A NaturAqua ásványvizet tizenhárom éve palackozzák a Coca-Cola Magyarország zalaszentgróti palackozóüzemében. A cég tavaly 100 millió liter természetes ásványvizet értékesített.

 

MTI - Kanizsa2015-06-14 06:27:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül