Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55400502    
Honlapkeszites

DK: Megélhetést, biztonságot

Munkanélküliség, mélyszegénység, elvándorlás jellemzi az országot a Demokratikus Koalíció szóvivõje, Gréczy Zsolt szerint, aki csütörtökön városunkban tartott lakossági fórumot.


Ezt megelõzõen a média képviselõivel ismertette pártja országjáró „turnéjának” eddigi tapasztalatait: mely szerint az emberek véleménye lesújtó Magyarország állapotáról.
- Nagykanizsát is sújtja a munkanélküliség, elvándorlás és a szegénység. Sok gyár szûnt meg, illetve sok vállalkozás tette át a székhelyét, máshova. A fiatalok is emiatt mennek el. Nemcsak a városból, az országból is – jelentette ki a DK sajtószóvivõje, aki hozzátette: a taníttatás, a sárga csekkek kifizetése is sokba kerül, ám még számtalan ok miatt akar pártjuk elõre hozott választásokat.
- Még négy esztendõt nem bír ki az ország Orbán Viktor irányítása alatt – szögezte le Gréczy. Mint elmondta: ennek megszüntetéséhez elsõsorban az ellenzék összefogására van szükség.
- A Demokratikus Koalíció pedig egyre jobban erõsödik – folytatta – egyre jobban az Orbán-rezsim kihívójának számítunk – állította Gréczy.
Elmondta azt is, „megélhetést, biztonságot” elnevezésû pártprogramjuk égisze alatt május elsejétõl úgymond „erõs szociális üzeneteket” is megfogalmaztak.
- 50 kW óráig minden család ingyen kapja meg az áramot, és 2 köbméter vízszolgáltatás is díjmentes legyen. A leszakadó rétegek számára ugyanis gondot jelent a fürdés, a fõzés, de még az is, hogy mikor kapcsoljanak villanyt. Ez pedig a családok önbecsülését is csorbítja – fogalmazott a politikus.
Felsorolásában elmondta még, olyan kezdeményezése is volt pártjának, hogy a cégek tulajdonosai a saját vagyonukkal is feleljenek az elvégzett munka kifizetéséért.
- Elképesztõ a létminimum és a minimálbér összege is. El kellene jutni odáig, hogy a minimálbér érje el a létminimumot. Hogy valaki a nyolc órás munkabérébõl tisztességesen meg tudjon élni. Az adórendszert is átalakítanánk. Természetesen korrupció-ellenes küzdelmet is folytatunk, és még számtalan pontot fogalmaztunk meg programunkban, ami, remélem, egyszer kormányprogramként meg is valósul – közölte Gréczy Zsolt.
A sajtótájékoztató után körülbelül 20-30 fõ részvételével tartott lakossági fórumot – Horváth Jácint önkormányzati képviselõvel közösen - a DK szóvivõje.

Sz.Zs.2015-06-12 06:37:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül