Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319194    
Honlapkeszites

Médiatanács: 104 millió forint mûsorkészítés támogatására

Huszonhárom helyi és körzeti televízió összesen 104 millió forint támogatást nyert el a mecenatúraprogram mûsorkészítés-támogatási pályázatának idei elsõ fordulójában; a médiatanács eheti ülésén született döntésrõl csütörtökön tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.


Közölték: eredményesen pályázott közéleti magazinmûsorával a csornai Rábaközi Televízió, a balassagyarmati, a bólyi, a füzesabonyi, a mohácsi, a karcagi televízió, a Kiskõrös Televízió, a Régió TV Esztergom és a kõbányai TV10.
Nyertes pályázatot nyújtott be kulturális magazinmûsorának támogatására a bajai, a dunaújvárosi, az egri, a szentendrei televízió, a Debrecen Televízió, a Csaba Tv, a Tolnatáj Televízió és a Halas TV. Hírmûsor kategóriában sikeres pályázó lett a keszthelyi, a szombathelyi, a zalaegerszegi, a szegedi, a ceglédi televízió és a Somogy TV.
Emlékeztettek: a médiatanács a helyi és körzeti televíziók állandó mûsorainak támogatását célzó pályázatain 2011 óta 384 televíziós mûsor nyert hozzájárulást készítésük finanszírozásához, összesen 1,74 milliárd forint értékben.
Arról is döntött a médiatanács, hogy augusztusban testületi tagok a korhatár-besorolással kapcsolatos, valamint a mecenatúraprogramról szóló elõadásokat tartanak a Pekingben megrendezendõ kínai-magyar médiafórumon, és koordinálják a kapcsolódó pekingi és sanghaji filmvetítésen látható, a testület Magyar Média Mecenatúra programjában támogatott alkotásokkal kapcsolatos feladatokat.
A tervek szerint a közel háromszáz elkészült mecenatúrás mû közül nyolc animációs filmet, öt tévéfilmet, négy ismeretterjesztõ és két dokumentumfilmet vetítenek majd.

 

MTI -Kanizsa2015-06-11 17:41:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül