Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55399247    
Honlapkeszites

Teleki: Nõ a szegénység és a munkanélküliség

- A jövõ évi költségvetést elõre hozta a kormány. Amibõl világosan látszik, hogy a közhasznú foglalkoztatottságot akarják növelni, nem pedig a tartósat – erre elkülönítve egyébként sem látszik külön forrás. Sõt, az ország mélyszegénységben van – jelentette ki Teleki László, a szocialista párt országgyûlési képviselõje csütörtöki sajtótájékoztatóján.


A költségvetésben elmondása szerint versenyképességrõl is beszélnek, pedig pénzt – ennek növelésére - erre sem különítettek el. Az alapjait sem teremtették meg. A kis-és középvállalkozások nem tudnak majd egyrõl a kettõre jutni, de még az állampolgárok sem.
- A munkanélküliség szintén hátránya a versenyképesség biztosításának – vélekedett Teleki László. Alátámasztásul elmondta, a lakhatási problémák szintén ebbõl fakadnak.
- Foglalkoztatottságról sem beszélhetünk, sajnos – folytatta a honatya. Amirõl viszont igen, az a szegénység: négymillió ember él a létminimum alatt. Kirekesztettségben: szociális és társadalmi tekintetben egyaránt. Emiatt pedig nem tudnak visszakapaszkodni több millióan az normális életbe.
- Épp ezekért nem mondhatja azt a kormány, növekedési pályán van az ország. Továbbá, hogy versenyképes és megoldott a foglalkoztatottság. Hazudnak – szögezte le Teleki László.
Az oktatás, de még egészségügy is mélyponton van. Ez utóbbival kapcsolatban elmondta, az e területen dolgozók nincsenek megfizetve. Az állampolgárok pedig – mivel nincs pénzük – nem tudnak preventív életvitelt folytatni. Ezt is a gödörben lévõ egészségügyi rendszer – ezáltal a kormány - „számlájára” rótta Teleki László.
A 2016-os költségvetésben pedig nincs ennek javítására, fejlesztésére elkülönítve elegendõ pénz.
- Csak a gazdagokat akarja támogatni a kormány, a szegényeket nem – állította.
A „plakátháborúval” kapcsolatban is megosztotta nézeteit. Amivel szerinte a társadalmi feszültséget erõsítik, és a kisebbségeket – köztük a romákat is – pusztán „megtûrt” csoportoknak tekintik.
Teleki László szerint különben is, sok honatya arrogáns.
- Ami pedig Nagykanizsa és térségét illeti, itt is nagy szegénység van. Ami, sajnos, tartós is. Ezt a problémát pedig egyáltalán nem kezelik. Éppen ezért ne fogadja el Cseresnyés Péter, a térség országgyûlési képviselõje a jövõ évi költségvetést – zárta mondanivalóját Teleki László.

Sz.Zs.2015-06-11 12:12:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül