Ma 2023. 3 22.
Beáta, Izolda, Lea napja van.
Látogatók száma : 54765457    
Honlapkeszites

Jövõ héten ismét Kanizsai Sörfesztivál és Fúvószenei Találkozó az Erzsébet téren

Negyedik alkalommal június 19-20-én rendezi meg a Kanizsa Turizmusáért Egyesület Kanizsai Sörfesztivál és Fúvószenei Találkozót, amikor kulturális és gasztronómiai élmények kavalkádja várja két napig az Erzsébet térre látogatókat. Több mint 50 fajta sört kóstolhatnak az érdeklõdõk – a részletekrõl sajtótájékoztatón számoltak be.


– Immáron negyedik alkalommal készülünk a sör és fúvószenei fesztiválra, ami a legfiatalabb nagyrendezvényünk, de eddig minden évben nagy sikert aratott. Bízom abban, hogy idén is így lesz, hiszen Nagykanizsa a sörgyártásban európai hírû volt– kezdte a sajtótájékoztatót Dénes Sándor polgármester.
– Pénteken négy órakor a programok sora a helyi produkciók bemutatásával kezdõdik. A Nagykanizsai Ifjúsági Fúvószenekar mûködik közre egy önálló mûsorral. Ezen kívül a Nagykanizsai Fúvószenekar játszik még – mondta Tatár Csaba, a Nagykanizsai Fúvószenekar vezetõje. Kiemelte, szombaton délelõtt hívogató zenéléssel kezdenek városszerte. Délután játszik a Balaton M&K Fúvószenekar, a Karos Fúvósegyüttes, a csurgói Fehérvári József Fúvószenekar, a Körmendi Városi Fúvószenekar és az ausztriai a Musikverein Schleinbach is. Hozzátette, mindenki egy-egy önálló mûsorral lép fel, közben a tér több pontján is szól majd a fúvószene. A program végén pedig a közel 220 zenész együtt fog játszani az összes vendégkarmester váltott vezényletével.
– A sörsátorban lesz egy kisebb színpad, ahol egészen késõ estig lesznek produkciók. Két zenekar lép fel, így pénteken az AB/CD zenekar, a Deák Bill Blues Band és a Marching Jazz Band. Szombaton este a Piramis együttes és a Loud & Black szórakoztatja a közönséget – tette hozzá Magyar Ferenc, a Kanizsa Turizmusáért Egyesület elnöke.
Az elnök hangsúlyozta, a fesztivál célja, hogy támogassák a nagykanizsai fúvósokat, és felhívják a munkájukra a figyelmet, továbbá lehetõséget biztosítsanak számukra a kapcsolataik mûködtetésére. A korábbi évek hagyományainak megfelelõen több mint 50 fajta sör kapható majd a rendezvény ideje alatt. A gyermekeket pedig szabadtéri gyermekjátékokkal és programokkal várják. Az elsõ korsó sört Dénes Sándor csapolja majd pénteken 16 órakor az Erzsébet téren.

V.M.
 2015-06-11 11:33:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül