Ma 2023. 3 25.
Irén, Írisz, Lúcia napja van.
Látogatók száma : 54777092    
Honlapkeszites

Ismét itt a Tour de Zalakaros

Június 19-tõl ismét a kerékpárosok veszik birtokba Zalakarost.


A kerékpáros túra és maraton az elmúlt években a hazánk egyik legjelentõsebb bringás turisztikai eseményévé nõtte ki magát. 2014-ben a MAPEI Tour de Zalakaros futamaira mintegy 1300-an neveztek, ezzel az ország legnagyobb létszámú bringás eseményei közé csatlakozott. Népszerûségét annak is köszönheti, hogy három különbözõ távon mindenki megtalálhatja az állóképességének megfelelõt.

A Kis-Balaton szomszédságában változatos kerékpáros és túraútvonalakkal találkozhatunk. A családok és kerékpáros túrázók számára kiváló lehetõség a formába lendüléshez a KAROS SPA Kis-Balaton családi bringatúra, mely a kitûzött 33-km-es távolságával minden sportkedvelõ számára teljesíthetõ.

Az útvonal áthalad a Kis-Balaton védett területén is, ahol a résztvevõk közelrõl találkozhatnak a tó érintetlen madár és növényvilágával. A Zalai-dombság meseszép táján keresztül vezetõ 60 kilométeres 7 Vezér teljesítménytúra a komolyabb bringásoknak tartogat kihívásokat, míg a 127 kilométeres Bianchi Zalakaros Maraton a kemény emelkedõket és a hosszabb távokat keresõ amatõr országúti versenyzõknek ajánlható.

A nevezés mellé több ajándék is jár. Az elõnevezett indulók névre szóló rajtszámot és ajándék pólót, valamint ingyenes belépési lehetõséget is kapnak a fennállásának 50. évfordulóját ünneplõ Zalakarosi Fürdõbe, valamint a Garaboncon található 7 vezér Történelmi Kalandparkba. A parkban hét jurta eleveníti meg honfoglalás történetét, és a jurták mellett álló várban a magyar királyokkal ismerkedhetnek a látogatók – tudtuk meg a Zalakarosi Turisztikai Egyesületstratégiai marketing vezetõjétõl, Jámbor Tímeától.
 

Kanizsa2015-06-10 07:55:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül