Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55389260    
Honlapkeszites

Erdészek versenye a Csácsbozsoki Arborétumban

A Zalaerdõ Zrt. május 28-án a Csácsbozsoki Arborétumban rendezte meg az „Év Erdésze 2015” verseny helyi fordulóját, melyen a társaság öt erdészetének összesen 15 erdésze mérhette össze szakmai tudását – számolt be a megmérettetésrõl Fûrné Kinsztler Anita a zalaerdo.hu honlapon.


A résztvevõket Kovács Ferenc vezérigazgató-helyettes, termelési igazgató és Varga Attila, az OEE helyi csoportjának titkára köszöntötte. Ezt követõen az erdészek nyolc versenyszámban mutathatták meg felkészültségüket. Az írásbeli feladatsor kérdései az erdõmûvelés, az erdõhasználat, az erdészeti jog és gazdálkodás, a természetvédelem, az erdõrendezés, a vadgazdálkodás, az erdõvédelem és a térképészet témakörére tértek ki. A komplex felismerési feladat során fa- és cserjefajokat kellett megnevezni téli hajtás, leveles hajtás, termés vagy kéreg alapján, valamint lágyszárú növények, erdei károsítók, gombák, madár- és emlõsfajok, vadnyomok szerepeltek a megmérettetésen. Az erdõgazdálkodási gyakorlati feladatok a következõ versenyszámokból álltak: erdõsítés leírása, becslési feladatok, gyérítésjelölés, választékolás, rönk- és sarangszámbavétel, trófeabírálat.
A küzdelem igen szoros volt, az elsõ helyezettnek járó oklevelet Rosta Gyula vezérigazgató Jakabfi Ferencnek, a nagykanizsai erdészet hivatásos vadászának adhatta át, aki az elérhetõ 1100 pontból összesen 799 pontot ért el. Õt követte Molnár Tamás (letenyei erdészet) 775 ponttal, a harmadik helyet pedig Domján Marcell (zalaegerszegi erdészet) szerezte meg 753 ponttal.
Jakabfi Ferenc immár második alkalommal képviselheti a Zalaerdõ Zrt.-t az országos versenyen, melyet idén június 24-25-én, Kaposváron tartanak az Országos Erdészeti Egyesület és a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. közös rendezésében.
 

Kanizsa2015-06-05 11:18:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül