Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320212    
Honlapkeszites

Közösek a céljaink, közösek a problémáink
Az Európai parlamenti választásokkal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Bogár Ferenc, az MSZDP Zala megyei elnöke, a párt kampányfõnöke, és Szányiné Kovács Mária, az MSZDP városi elnöke.

Bogár Ferenc elmondta: Napjainkra minden magyar állampolgár számára világossá vált, hogy egy végzetes mélységû szakadék szélén állunk, amelyet megkerülni, elkerülni ma már nem lehet. Ezért a politikai érdekek miatt véglegesen kétfelé szakított Magyarország minden állampolgárának tudomásul kéne venni már végre, függetlenül attól, hogy a jobb, vagy baloldal hívének vallja magát, most a szakadék azonos oldalán áll. Innen nincs tovább kitaposott út, és az átkelés kockázatát együtt kell vállalnunk. A világválság vihara közepette Európába hidat építeni azonban nem lehet közösen úgy, hogy az ellenérdekelt fél már az alapok visszabontását is azonnal megkezdi, ha nem lehet egyedül és kizárólagosan csak Õ az átkelõ. Pedig a hídon együtt, közösen kell átkelnünk.

Mi szociáldemokraták azt valljuk – hangsúlyozta Bogár Ferenc, hogy Magyarország Európa, és Európa Magyarország is. Közösek a céljaink és közösek a problémáink is. Magyarország részese lett annak, a ma már 27 tagúvá bõvült nagy közös vállalkozásnak, amelyet Európai Uniónak hívunk. De el kell fogadnunk a játékszabályait ahhoz, hogy ebben a lehetõségekkel teli új konstrukcióban végre mi is jól élhessünk. Hozzá kell szoknunk ahhoz is, hogy nem mi vagyunk a világ közepe, hogy vannak országhatárokon átívelõ megoldandó kérdések, amelyek függetlenek nyelvtõl, nemzettõl, földrajzi fekvéstõl, és alapvetõen függetlenek politikai beállítódásoktól. Ezért óva intek minden polgártársamat attól, hogy fölülve a Fidesz propagandájának elhiggye, az Európai parlamenti választások legfõbb tétje az, hogy eldöntse ki jogosult az azon elért eredménye alapján birtokolni a hatalmat június 7-e után Magyarországon. Az Európai Uniós választások nem errõl, hanem egy új szociális Európa megteremtésérõl szólnak, amely több modellt is jelent egyben: Zöld Európát több és jobb munkahelyekkel, egy befogadó Európát, egy tanuló Európát, egy megújuló Európát, és egy összetartó Európát.
Az egysíkú Fidesz, MSZP képviselet csak az itthoni marakodást, viszálykodást, a senkinek sem jó megosztottságot garantálná Brüsszelben, ami egy szûk politikai elit érdekeit szolgálná ugyan, de semmiképpen sem a mi érdekeinket. Ezért arra buzdítok minden nagykanizsai választópolgárt, hogy szavazzon bátran a neki szimpatikus kis pártok jelöltjeire, mert az Õ jelenlétük, felkészültségük, és munkájuk jelenti a garanciát országunk sokszínû megjelenítésére a jövõ új Európájában. A Magyarországi Szociáldemokrata Párt a Centrum Párttal közösen méreti meg magát az Európai Uniós választásokon. Arra kérjük a szociáldemokrácia eszméivel, törekvéseinkkel szimpatizáló nagykanizsai választópolgárokat, hogy kopogtatócéduláik leadásával támogassák sikeres indulásunkat. Ne feledjék: MSZDP, Centrum.
Szányiné Kovács Mária városi elnök az elhangzottakhoz hozzáfûzte: Akik a szociáldemokrata eszméket magukénak vallják, adják át szelvényeiket az aktivistáiknak, vagy adják le kopogtatócéduláikat a Rozgonyi út 1. számú épület 1. emeletén található irodájukban. Mindenkit szeretettel várnak naponta 9-11 óráig. Elmondta, a párt megyei szervezetének jelöltjeként egy nagykanizsai hölgy is szerepel az MSZDP Európai parlamenti listáján. Targuba Mónika 2003-ban érettségizett a Batthyány Lajos Gimnáziumban, 2008. októberétõl az Országgyûlés MSZP frakciójának Költségvetési, pénzügyi és számvevõszéki munkacsoportjában dolgozik megbízott szakértõként. Tevékenységi köréhez tartozik a költségvetésrõl és az adózásról szóló törvényekkel kapcsolatos szakértõi feladatok ellátása, a képviselõk munkájának a segítése.

B.E.

2009-04-14 12:55:13


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül