Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353707    
Honlapkeszites

300 ezren már nyilatkoztak a bevándorlásról rendezett nemzeti konzultáción

Több mint háromszázezren már vissza is küldték válaszaikat a bevándorlásról rendezett nemzeti konzultáció során, miközben a polgárok egyharmada még meg sem kapta a kérdõívet - mondta szerdán Budapesten sajtótájékoztatón Kovács Zoltán kormányszóvivõ, jelezve, a visszaküldési határidõ lejárta után kezdik meg a kiértékelést.


Mint mondta, az utóbbi napokban "kisebb hullámveréseket" kiváltó tájékoztató kampány célja, hogy minél többen vegyenek részt a nemzeti konzultációban, annak plakátja pedig állásfoglalás a magyar közvélemény, valamint üzenet az országba illegálisan belépni kívánók számára arról, hogyan vélekedik a kormány ezekrõl a kérdésekrõl.
Ez az állásfoglalás és üzenet úgy fogalmazódott meg, hogy mindenki számára egyértelmû és közérthetõ legyen, egészen biztosak vagyunk benne, hogy a magyarok érteni fogják, és egészen biztosak vagyunk, hogy az üzenet eljut a sokszor embercsempészek vagy szervezett formában Magyarországra érkezõ illegális migránsokhoz is, illetve azokhoz az embercsempészekhez, akik az útjaikat szervezik" - jelentette ki Kovács Zoltán.
A kormányszóvivõ jelezte: "a sajtó egy részében éppen a kampánnyal kapcsolatban megjelent gyûlöletkeltésrõl" nem kíván nyilatkozni, "a sokat kritizáló" ellenzéki pártok figyelmét arra hívta fel, "talán érdemes lenne saját magukban rendet tenni azt illetõen, hogy a három felvetés, illetve állásfoglalás kapcsán melyikkel nem értenek egyet".
Elmondta azt is: a június végéig tartó, nyomtatott és elektronikus médiumokban is megjelenõ kampány összköltsége nettó 300 millió forint.

 

MTI - Kanizsa2015-06-03 13:20:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül