Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358620    
Honlapkeszites

Kötetbemutató a Krúdy Körben
Az elmúlt héten a Krúdy Gyula Irodalmi Kör és a Kéhli Vendéglõ Krúdy Szalonja meghívására Budapestre utazott Szmodics Józsefné, a Mûvelõdési és Sportosztály vezetõje, Halmos Csaba kulturális referens és a Takács László Irodalmi Kör két tagja, Fa Ede és Riersch Zoltán.

A meghívás apropójának Fa Ede: Eszmélet len címû kötetének bemutatása volt. A kötet és a szerzõ nagy sikert aratott a közönség körében. Életfilozófiája, embertársaihoz való viszonyulása, a verseiben megfogalmazott életbölcsességek felkeltették az érdeklõdést.

A megjelenteket Szmodics Józsefné köszöntötte. Beszédében elmondta, Nagykanizsa büszke a kulturális intézményeire, az itt élõ mûvészekre, alkotókra, alkotásokra. Az önkormányzat lehetõségeihez mérten minden évben komoly támogatást biztosít a kultúra területén tevékenykedõ civil szervezeteknek. Könyvkiadásokra is nagy hangsúlyt fektet, lehetõséget teremtve a városban és környékén élõ, vagy Nagykanizsáról elszármazott írók, költõk bemutatkozására. Jelenleg a „Kanizsai Antológia” 9. kötetéhez várják a verseket, prózákat, mûfordításokat és tudományos írásokat.
Az 1982. október 25-én obudán megalakult irodalmi kör célja a Krúdy hagyomány ápolása mellett az irodalom népszerûsítése. A Krúdy Kör két vezetõ tisztségviselõje, Kanizsa József és Király Lajos is Zalából indult.

2009-04-14 09:27:04


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül