Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51048149    
Honlapkeszites

Megnyílt a 23. Ludvig-Siroma-Plast Nemzetközi Mûvésztelep

Vasárnap megnyitotta kapuit a Kisrécséhez tartozó Kendlimajorban a 23. Ludvig-Siromaplast Nemzetközi Mûvésztelep. A két hétig tartó alkotótelepen Európa és Ázsia mûvészeinek kiválóságai alkotnak együtt.


Idén is a festészet képviseli a fõ vonalat a mûvésztelepen, de a professzionális mûvészek között szobrászok és keramikusok is képviseltetik magukat. A nagyközönség számára is ingyenes kulturális és szabadidõs programok jó néhány meglepetést tartogatnak a Kendlimajorba látogatóknak.

Az ünnepélyes megnyitón a szervezõk nevében Ludvigné Tihanyi Klára köszöntötte a megjelent mûvészeket és az érdeklõdõket. Ezt követõen Tóth Lucia Kisrécse polgármestere méltatta a mûvésztelep térségre gyakorolt hatását, a mûvészet és a kulturális sokszínûség jelentõségét. A hagyományoknak megfelelõen Nagykanizsa Város Vegyeskara és Tiborcz Iván jazz triója gondoskodott a zenei aláfestésrõl. A szimpózium ideje alatt június 6-án 20 órakor az Egri Pinceszínház társulata tart elõadást. Június 7-én Nyílt –napot tartanak Kendlimajorban, ahol az érdeklõdõk közelebbrõl is bepillantást nyerhetnek az itt zajló alkotómunkába és a mûvészekkel is kapcsolatba léphetnek. Még e napon ismét az egri színészek szórakoztatják a látogatókat. A zárókiállítást június 13-án 19 órakor rendezik, ahol a két hét termésébõl kapnak ízelítõt a mûvészetet kedvelõk. Akiket bõvebben érdekelnek a mûvésztelepen történtek, azoknak érdemes felkeresni a www.kendlimajor.hu honlapot. A harminchárom mûvész várhatóan ismét magas színvonalú alkotásokat hoz létre és új együttmûködéseknek is tér nyílik.
 

H.Gy.

 2015-06-01 09:22:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül