Ma 2023. 9 30.
Jeromos, Honória, Hunor napja van.
Látogatók száma : 56006476    
Honlapkeszites

Az interneten is kitölthetõvé vált a nemzeti konzultációs kérdõív

A kormány vasárnaptól az interneten is lehetõvé tette a bevándorlásról és a terrorizmusról szóló nemzeti konzultációs kérdõív megválaszolását.


Ezt Kovács Zoltán kormányszóvivõ jelentette be sajtótájékoztatóján.
Kiemelte, a következõ napokban egy, a konzultáció témakörével kapcsolatos tájékoztató kampány is elindul, amely a kabinet alapvetõ elveire hívja fel a figyelmet. Ezek között szerepel, hogy minden Magyarországra érkezõnek tiszteletben kell tartania az ország és az unió kultúráját, törvényeit, továbbá nem veszélyeztetheti a magyarok munkahelyét - fejtette ki a kormányszóvivõ.
Elmondta, az internetes konzultáció lehetõségét azért tették lehetõvé, hogy azok is elmondhassák véleményüket, akiknek a papíralapú válaszadás nehézséget jelent.
A nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon az állampolgárok e-mail címük, nevük és életkoruk megadása után kezdhetik meg a konzultációt - közölte, hozzátéve, az adatok megadása kizárólag azért szükséges, hogy megakadályozzák, egy ember többször is megválaszolja a kérdéseket.
A kormányszóvivõ kérdésekre válaszolva szólt arról is, az utolsó konzultációs íveket a jövõ héten kézbesítik az ország néhány területén. Eddig 200 ezer kitöltött kérdéssort kaptak vissza. "Arányait tekintve rendben vagyunk" - mondta arra a kérdésre, hogy ez milyen visszaküldési arányt jelent a korábbi konzultációkhoz képest.
Kovács Zoltán további kérdésekre reagálva többször kiemelte, hogy a média sokszor összemossa a politikai menekültek, valamint az Európába gazdasági céllal érkezõ illegális bevándorlók, továbbá az unión belüli szabad munkaerõ-áramlás részvevõit.
A bevándorlók legkisebb részét az életüket vallási, vagy más meggyõzõdésük miatt igazoltan féltõk teszik ki, a Magyarországra érkezõk esetében ez az arány 10 százalék, az uniós átlagban pedig mintegy 25 százalék - fejtette ki a szóvivõ, hozzátéve: az õ esetükben a kabinet elfogadja a megsegítésükre vonatkozó közös európai szempontokat.
Emellett a kormány azt szeretné elérni, hogy az uniós tagországok kapják vissza azon jogukat, hogy szabadon dönthessenek a megélhetési bevándorlók sorsáról - mondta Kovács Zoltán. Hangsúlyozta: a külföldön munkát vállaló magyarok egyik európai alapjogukkal élnek, rendszeresen utalnak haza jövedelmükbõl, továbbá a jövõben várhatóan haza is térnek.
A kormányszóvivõ közölte azt is, hogy a május végi statisztikák szerint már több mint 45 ezren folyamodtak menekültstátusért Magyarországon, vagyis számuk az év végére akár a 100 ezret is meghaladhatja, ami azt mutatja, tovább nõ az országra és Európára nehezedõ bevándorlási nyomás.
 

MTI - Kanizsa2015-06-01 06:11:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül