Ma 2021. 10 16.
Gál, Margit, Hedvig napja van.
Látogatók száma : 51044836    








Honlapkeszites

A balatoni vendéglátás megújulását népszerûsíti a Balatoni Kör

A Balaton-part gasztronómiai kínálatának megújítását célzó bemutató lesz szombaton, Keszthelyen, ahol a nyár új ételeibõl és italaiból adnak ízelítõt – tájékoztatta az MTI-t a rendezvény szervezõje.


Kardos Gábor, a Balatoni Kör elnöke elmondta, hogy a tópart gasztronómiai és büfékultúrájának megújulására szeretnék felhívni a figyelmet a keszthelyi móló elõtti rendezvénytér fröccsteraszára szervezett bemutatón, ahol egy hatalmas kehely megtöltésével nyitják meg a ”fröccsszezont” és a balatoni nyár gasztronómiai újdonságait kóstolhatják meg a vendégek. Hozzátette: a Beach Food program keretében megismerhetik a Terasz Burgert, a Balcsi Bagelt és a Vízikutyát is, melyek elkészítési módjukban és fõ alapanyagaikban is sajátosan balatoni ételek. A balatoni ínyencségek helyi alapanyagokból készülnek – a Terasz Burger húspogácsája marhahúsból, a Balcsi Bagel helyi kecskesajtokkal, a Vízikutya névre keresztelt hot dog pedig halkolbásszal készül – fejtette ki a szervezõ. Borfagyi-kóstoló is várja az érdeklõdõket, a füredi Bergmann Ernõ kínálja majd a balatoni borokból készült jeges finomságokat – tette hozzá. Kardos Gábor elmondta azt is, a Balatoni Kör kezdeményezésének célja az, hogy a régió minél több vendéglátósa készítsen hasonló ételeket, alkosson saját balatoni különlegességeket, megteremtve ezzel a balatoni gasztronómia új trendjét. A kóstolón bemutatott finomságokat kínáló vendéglátóhelyek listáját a beachfoodbalaton.blog.hu oldalon lehet megtalálni – fûzte hozzá.

 

MTI - Kanizsa



2015-05-29 13:28:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül