Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314715    
Honlapkeszites

Fodor: „Megdöbbentõ, ami a közgyûlésen történt…”

A csütörtöki soros ülés zárt ajtók mögött történt döntéseire, eseményeire reagált pénteki sajtótájékoztatóján Dr. Fodor Csaba, az MSZP önkormányzati képviselõje.


Már közismert, a városvezetés a nyilvánosság kizárásával döntött a két helyi gazdasági társaság, a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási Zrt. és a Via Kanizsa Zrt. vezérigazgatói posztjáról. A korábbi vezetõket, Kámán Lászlót a VG , Gáspár Andrást pedig a Via élérõl leváltották. Helyettük új embereket neveztek ki: Fitos István a városüzemeltetés, Bilicz Csaba a vagyongazdálkodás élére került.
- Érthetetlen ez az egész – mondta Fodor Csaba elöljáróban. A Fidesz frakció a nagy tapasztalattal, szaktudással bíró vezetõket – Kámán Lászlót, Gáspár Andrást – menesztette. Mindez ép ésszel nem felfogható, ugyanis mindketten több évtizede dolgoznak az említett szakterületeken. Nekik köszönhetõ a két gazdasági társaság mûködése, megfelelõ feladatellátása.
- Akiket most megválasztottak öt évre, azok szakmai elõmenetelét  nem ismerem. Ám egyikük pályázatát láttam. Mindent elmond: két a/4-es oldal mindössze. Tökéletesen tükrözi az elképzeléseit – summázta a szocialista képviselõ.
Elmondta, az is megdöbbentõ, hogy tegnap teljesen nyilvánvalóvá vált, Dénes Sándor polgármester - vele együtt az egész Fidesz frakció - nem bábjai Cseresnyés Péternek, hanem vazallusai, gerincüket feladó, legrosszabb értelemben behódolt szolgái. Mindenféle ellenvetés nélkül elfogadják, amit Cseresnyés Péter parancsol nekik. Dénes Sándor közjogilag ugyan polgármester, de erkölcsileg bólogató behódoló. Nem méltó arra, hogy polgármesternek tekintsék az emberek Nagykanizsán – fogalmazott Fodor Csaba.
Szerinte a vezérigazgatók menesztése politikai játszma eredményét tükrözi, a Fidesz folytatja tisztogató munkáját, párthû katonákat tesz posztokra.
- Ezeken pedig nem a szakmai tapasztalat dominál, hanem a párhoz való hûség – állította.

A másik döbbenetes dolog, ami a zárt ülésen történt, a vízmûvel kapcsolatos – folytatta Fodor Csaba.
- Errõl azonban óvatosan kell, hogy beszéljek. A vízmû mérlegét, eredmény-kimutatását nem nyilvánosan tárgyalták, pedig úgy kellett volna. Éppen ezért felhívnám az összes kis önkormányzat figyelmét, nagyon figyeljenek oda a Vízmûre, meg a kanizsai városvezetésre, hogy aztán meg tudják védeni az álláspontjukat vele szemben.
A szocialista képviselõ elmondta: a város visszaélt többségi tulajdonával, a vízmû esetében. Olyan döntéseket erõszakoltatott rá a kistulajdonosokra, amelyek nem szolgálták a cég érdekét. A Vízmû önkormányzati cég, ami sok százmilliós veszteséget produkált az elmúlt években. Ezt a veszteséget pedig valakinek pótolnia kell.
- Ha ez a tendencia folytatódik, a vízmû a saját vagyonát éli fel. Amit a beruházásokra, fejlesztésekre kellene szánnia, azt likviditási gondokra fordítja. Feléli saját vagyonát a cég – szögezte le Dr. Fodor Csaba.
A Zalai Hírlap kérdésére, miszerint mibõl jött össze a vízmû sok százmilliós vesztesége, a képviselõ azt a választ adta, ami a közgyûlésen is elhangzott magyarázatként: másutt is veszteségesek a vízmû cégek az országban, és a rezsicsökkentés szintén problémát okozott.

Szabó Zsófi2015-05-29 12:26:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül