Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55410957    
Honlapkeszites

A hét végén több lesz a napsütés

Május utolsó napjaiban melegedésre és több napsütésre lehet számítani, a hétvégén helyenként akár 28 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.


Pénteken hajnalra az ország több pontján párássá válik a levegõ, foltokban köd is képzõdik. Napközben alapvetõn napos, száraz idõre lehet számítani. A legalacsonyabb hõmérséklet általában 3 és 8 fok között valószínû, de a fagyzugos területeken ennél hidegebb is lehet. Az Északi-középhegység szélmentes völgyeiben több helyen és néhol az alacsonyabban fekvõ területeken akár talaj menti fagy is elõfordulhat. A legmagasabb hõmérséklet 22 és 25 fok között alakul.
Szombaton sokat süt majd a nap. Késõ délutántól viszont nyugat felõl megnövekszik a felhõzet, és a Dunántúlon este szórványosan zápor, zivatar kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a záporok, zivatarok környezetében átmenetileg felerõsödhet a szél. A leghidegebb órákban 6-11 fok lehet, nappal 23-28 fokig melegszik a levegõ.
Május utolsó vasárnapján elszórtan valószínû zápor, zivatar. Idõnként megélénkül, zivatar környezetében meg is erõsödik a szél. A minimumhõmérséklet 10 és 15, a maximumhõmérséklet 23 és 28 fok között valószínû - olvasható az elõrejelzésben.

 

MTI - Kanizsa2015-05-28 17:09:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül