Ma 2023. 3 22.
Beáta, Izolda, Lea napja van.
Látogatók száma : 54765404    
Honlapkeszites

Boban & Marko Markovics Orkestar – világsztárok Nagykanizsán

Ma 18 órakor a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központ szervezésében a Széchenyi téren a kanizsai közönséget szórakoztatja a méltán népszerû Boban & Marko Markovics Orkestar.


A legfontosabb balkáni fúvószenekar a dél-szerbiai Vladicsin Hánból származik, és már régóta viseli a következõ címet is: „Szerbia vezetõ trombitás együttese”. A 13 fõbõl álló zenekar egyrészt a saját roma zenei tradiciójukat képviseli, amely nyitott a roma-kultúrához is kötõdõ más zenék és kultúrák irányába is.
Boban Markovics és zenekara, fennállásának közel 30 éve alatt, mindent megnyertek, amit zenészek megnyerhetnek Szerbiában.

Az eddig megjelent 14 album mellett, a Boban & Marko Markovics Orkestar közremûködött és játszott Emir Kusturica díjazott filmeiben az Undergroundban és az Arizonai álmodozókban, valamint több tíz játék és dokumentumfilmben is, ideszámítva a „Gúcsa” címû filmet és a díjazott dokumentumfilmet a „Verseny” címût. Ugyanakkor a zenekar számtalan válogatás albumon is szerepel az egész világon.

Boban és Marko Markovics nagyon sok országban szerepeltek sikerrel, az utóbbi 10 évben több mint 800 koncertet adtak, ezek közül talán legérdekesebb a 2002-es év volt, amikor is a zenekar elõször szerepelt Amerikában – ebben az évben 120 koncertre került sor.
Magyarországra, mint kedvenc országukba szinte hazajárnak, évente több tíz fellépésük van, úgy önállóan, mint a következõ elõadókkal: Palya Bea, Rúzsa Magdi, Lajkó Félix, de adtak már közös koncertet a 100 Tagú cigányzenekarral is!

2006-tól a fiatal Marko vezeti a zenekart apjával Bobannal egyettértésben. Új zenei szövetet is létrehozva a zenekarnak, Marko már, mint szerzõ és szólista vesz részt a zenekar utolsó 2 albumán. 2012-ben ismét megújították a hangzást, harmonikát, klarinétot és dobot is beépítve a hangzásba, ezzel a repertoár újból átalakult, kevesebb Balkán és több gypsi-jazz, ahogy a fúk fogalmaznak!

Népszerûségük továbbra is töretlen, Magyarország nagyszínpadain továbbra is tarolnak, a tavalyi nyári margitszigeti fellépés, vagy az idei újévet indító dupla teltházas Müpa koncert is jelzi, hogy a zenekar továbbra is top formában van! Május 24-én pedig Nagykanizsára látogatnak hozzánk, ahol az elsõ Kanizsai Pünkösdölõ keretében másfél órás élõ koncertet adnak.
 

Kanizsa2015-05-24 09:57:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül