Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353566    
Honlapkeszites

Vegyenek részt az EU-s választásokon
Az Európai parlamenti választásokkal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Böröcz Zoltán, az MSZP városi elnöke és Lelkó Tamás alelnök.

Böröcz Zoltán az Európai Unió legfõbb döntéshozó testületérõl, a parlamentrõl elmondta:
- Az Európai Unió legfõbb döntéshozó testülete – éppen úgy, mint a nemzetállamok esetében – a parlament. Az unió parlamentjének többségét is, - az ismert európai modellt leképezve – a három nagy értékrendet megjelenítõ tömörülés, a néppárti, (másképpen konzervatív) a szocialista (szociáldemokrata értékeket kifejezõ) és a liberális (szabadelvû) frakciók alkotják. Magyarország, mint az unióhoz csatlakozott állam számára az EU-s választások mégis többet jelentenek, mint egyszerûen csak értékválasztást.  A magyar nép a választáson történõ részvételével fejezheti ki leginkább, hogy visszavonhatatlanul Európához tartozik, az európai kultúrkör szerves része, Európa jövõjének nem elviselõje, hanem alakítója akar lenni.

Majd így folytatta: - Bár csak egy szavazólapot kap a kezébe, mégis, a magyar embernek abban is döntenie kell, hogy melyik belpolitikai erõ, melyik hazai párt képviselõire bízza az unióban, Magyarország érdekeinek képviseletét. Az európai közösségben nem érvényesülnek az „erõpolitizálás” elemei, bármilyen eredmény kizárólag tárgyalásos úton, a másik fél érdekeit is figyelembe vevõ megoldások keresésével, finom diplomáciai eszközök alkalmazásával, megegyezésre való törekvéssel érhetõ el. Az általam nyilvánosan is vállalt, értékalapú, személyes elkötelezettségem mellett, ezért is biztatom a kanizsaiakat arra, hogy vegyenek részt az EU-s választásokon és szavazzanak a szocialisták által ajánlott listára. Úgy tûnik, hogy a magyar belpolitikában sikeres lehet a FIDESZ mindent tagadó, minden kinyújtott kezet elutasító, fontos kérdések megválaszolását megkerülõ, néha durva eszközöket is alkalmazó politikája. Érzem, értem és tudom, hogy ez a politikai eszköztár és stílus, nem alkalmas a nemzet érdekeinek, az Európai Unióban történõ hatékony képviseletére. Naponta tapasztalom, a híradásokból látom, hogy a szomszéd államokkal fenntartott kapcsolatok sokkal rendezettebbek az MSZP részérõl, nagyobb az esély arra, hogy Közép-kelet Európa, köztük a magyarok érdekei a szocialisták képviselõi által jobban érvényesüljenek az Európai Unióban.

Lelkó Tamás a választásokkal kapcsolatban hozzáfûzte: A kopogtatócédulákat a mai naptól lehet gyûjteni. Az MSZP-vel szimpatizáló kanizsai állampolgárok hétfõtõl-csütörtökig, minden nap 13-17 óráig adhatják le kopogtatócéduláikat az Ady út 2. szám alatt található pártirodában. A frakció, valamint a párt tagjai bármilyen idõpontban átveszik, illetve gyûjtik az ajánlószelvényeket.
B.E.


2009-04-09 14:05:27


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül