Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55400512    
Honlapkeszites

EP-választások Fidesz-szemmel
Az európai parlamenti választásokkal kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót a Fidesz helyi önkormányzati képviselõi, Bizzer András és Karádi Ferenc.

Bizzer András az EP-választások fontosságáról szólt:
– A jelenlegi belpolitikai helyzetben óriási jelentõsége van a június 7.-ei európai parlamenti választásnak. Magyarországnak új irányra, erõs kormányra, határozott vezetésre van szüksége. Erõs kormány csak választás útján jöhet létre. Demokratikus felhatalmazás nélkül nem lehet eredményesen kormányozni az országot. Az európai parlamenti választáson üzenetet tudunk küldeni a kormánynak és a parlamentnek is arról, hogy itt az idõ a politikai változásra. Az európai parlamenti választás azért is fontos, mert itt dõl el, hogy kik képviselik majd Magyarországot az Európai Parlamentben, ahol a mi életünket is befolyásoló fontos döntések születnek. Az európai közösség döntéseinek fontosságára jó példa lehet a gazdasági válság kezelése is. Talán mindenki számára nyilvánvaló, hogy ha nem lennénk az EU tagjai, akkor a mostani gazdasági válság még sokkal nagyobb károkat okozott volna Magyarországnak.

Karádi Ferenc a kopogtató cédulák leadásának lehetõségeivel ismerteti meg a választópolgárokat:
– Az Európa Parlament új tagjainak június 7- én történõ megválasztását már most az ajánló szelvények gyûjtése során fokozott érdeklõdés kíséri. A csõd szélére juttatott országban eluralkodott kormányváltó hangulat, amely az elõrehozott választásokat is indokolja, nagyon sok tenni és azonnal tenni akaró választót mozdít meg a jó ügy érdekében. Az önként felajánlott kopogtató cédulák, a személyes beszélgetések, és az utcai találkozások során elhangzottak is azt jelzik, hogy ez a szavazás egy fontos eszköze lehet annak, hogy kifejezze mindenki azt a szándékát, hogy mielõbb tûnjenek el a politikai színrõl azok, akik a trükkök százait a mai napig is alkalmazzák a túlélésük érdekében. Én magam a bizalmatlansági indítványt is egy barbatrükknek tartom, hiszen egy ma is kormánytag, gazdasági miniszter változik át megmentõvé. Annak érdekében, hogy minél többen és minél egyszerûbben átadhassák a FIDESZ-KDNP koalíció listájára szavazni szándékozók a jelölõ szervezet számára az ajánló szelvényeket, a Rozgonyi utca 1-ben lévõ Fidesz irodán kívül a képviselõk a fogadóóráikon is és minden személyes találkozás alkalmával is szívesen átveszik a kopogtató cédulákat az azt felajánlótól.
Aki a VÁSÁRCSARNOKBAN jár annak ott is lehetõsége lesz a VECSÉSI SAVANYÚSÁG üzletben átadni az ajánló szelvényét, az ott elhelyezett gyûjtõ dobozba téve.

A Fidesz európai parlamenti jelöltjeinek listája a következõ: 1. Schmitt Pál, 2. Szájer József, 3. Gál Kinga, 4. Áder János, 5. Surján László, 6. Deutsch Tamás, 7. Járóka Lívia, 8. Schöpflin György, 9. Gyürk András, 10. Õry Csaba, 11. Glattfelder Béla, 12. Kósa Ádám, 13. Hankiss Ágnes, 14. Gyõri Enikõ, 15. Bagó Zoltán, 16. Hölvényi György, 17. Szemerkényi Réka, 18. Ékes József, 19. Frivaldszky Gáspár, 20. Hammerstein Judit, 21. Gulyás Gergely, 22. Tóth Edina.


2009-04-09 13:42:55


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül